J&P Άβαξ: Εισέρχεται στον τομέα του facility management

Πέμπτη, 26-Ιουν-2008 15:22

Στο ποσό των 850 εκατ. ευρώ θα ανέλθει φέτος ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της J&P Άβαξ η οποία παράλληλα επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στον τομέα διαχείρισης εγκαταστάσεων – facility management.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας κατά τη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης η J&P Άβαξ ανέλαβε το έργο του καθαρισμού και συντήρησης του αεροδρομίου Ε. Βενιζέλος για τα επόμενα 4 χρόνια έναντι τιμήματος 17,5 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά τα μεγέθη για το 2008 αξίζει να αναφερθεί ότι περίπου το 50% των εσόδων του κατασκευαστικού ομίλου θα προέλθει από το εξωτερικό.

Σημειώνεται πως το 2007 το 44% από τα 683 εκατ. ευρώ που ήταν ο κύκλος εργασιών του ομίλου αφορούσε συμβάσεις που εκτέλεσε η εταιρεία εκτός των ελληνικών συνόρων.

Αυτή τη στιγμή το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της J&P Άβαξ και των θυγατρικών της, μεταξύ αυτών και της εισηγμένης Αθηνά, αγγίζει τα 3 δισ. ευρώ, με το 43% να αφορά έργα εξωτερικού.

Η γενική συνέλευση των μετόχων της J&P Άβαξ ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,12 ευρώ ανά μετοχή για την παρελθούσα χρήση με ημερομηνία αποκοπής τις 30 Ιουνίου (δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρείας στις 27/6) και έναρξη πληρωμής στις 7 Ιουλίου.

Η διοίκηση της εταιρείας σε ό,τι έχει να κάνει με την Αθηνά επεσήμανε ότι το επόμενο διάστημα θα περιέλθουν στον έλεγχό της οι μετοχές που έχει στην Αθηνά η οικογένεια Πρωτοπαπά μετά την οριστική διευθέτηση της δικαστικής διένεξης.

Ωστόσο, δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν η Αθηνά θα παραμείνει στο ταμπλό του Χ.Α. ή όχι, καθώς επίσης και τι θα γίνει με τη διατήρηση ή όχι δυο εργοληπτικών πτυχίων 7ης τάξης από την J&P Άβαξ.

Τα θέματα αυτά θα καθοριστούν ανάλογα με τις εξελίξεις και τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν το επόμενο διάστημα.

Φάνης Γαβρινιώτης