Ιασώ: Ανοικτή πρόσκληση συνεργασίας στο Ρέα

Πέμπτη, 12-Ιουν-2008 08:58

Του Θανάση Παπαδή

Ανοικτή πρόσκληση προς του γιατρούς – μετόχους του Ρέα για συνεργασία στο υπό ανέγερση μαιευτήριο στα Νότια Προάστια απεύθυνε δημόσια το Ιασώ. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ιασώ κ. Γιάννης Ζολώτας κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων, το Ιασώ βλέπει με καλό μάτι ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μόνο που για να γίνει πράξη η συγκεκριμένη πρόθεση απαιτείται και η συγκατάθεση και της άλλης πλευράς. 

Πάντως να σημειωθεί ότι μέτοχοι στο Ρέα είναι πολλοί γιατροί οι οποίοι ταυτόχρονα είναι και μέτοχοι στο Ιασώ. Υπό αυτή την οπτική γωνία υπάρχει και κοινό συμφέρον των εν λόγω γιατρών να υπάρξει συνεργασία. 

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του Ιασώ προσπαθεί εδώ και καιρό να δημιουργήσει μαιευτική κλινική στα Νότια Προάστια, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει εξέλιξη, αφού αφενός είναι δύσκολη η ανεύρεση κτιρίου και αφετέρου αποτελεί τεράστιο ρίσκο να γίνουν δύο μαιευτικές κλινικές στην ίδια περιοχή, η οποία μετά βίας «αντέχει» μία. 

Έτσι, η διοίκηση του Ιασώ κατέληξε στην απόφαση να προσεγγίσει το Ρέα προκειμένου από κοινού να προχωρήσουν στην επένδυση. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την αντίδραση των μετόχων του Ρέα, αφού στη δεδομένη χρονική στιγμή, έχουν το «πάνω χέρι» καθώς είναι οι μόνοι που έχουν κάνει ουσιαστικά βήματα προς την κατεύθυνση δημιουργία νέας κλινικής. Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ανέγερσης μαιευτικής κλινικής σε ιδιόκτητο ακίνητο στο ύψος του ξενοδοχείου Metropolitan στην Λ. Συγγρού και πιθανότατα θα είναι η πρώτη μαιευτική κλινική στην περιοχή.

Από την πλευρά του το Ιασώ έχει συστήσει εταιρεία υπό την ονομασία «Ιασώ Ν. Προαστίων» και πέρυσι πραγματοποίησε αύξηση κεφαλαίου 10 εκατ. ευρώ. Αναζητείται έκταση για να χτισθεί η νέα κλινική, αλλά αυτό φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο, αφού οι διαθέσιμοι χώροι είναι πολλοί λίγοι. 

Για το τρέχον έτος οι βασικοί στόχοι του Ιασώ είναι η λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής, μέσα στο καλοκαίρι, καθώς και η βελτίωση των οικονομικών μεγεθών του Ιασώ General.

Στο μεταξύ η διοίκηση του Ιασώ αναζητεί τρόπους για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας που διαθέτει στην Θεσσαλονίκη. Κατέχει ακίνητο έκτασης 53 στρεμμάτων κοντά στην Εγνατία Οδό και είχε σκοπό την ανέγερση κλινικής. Ωστόσο τα σχέδια διαφοροποιήθηκαν και πλέον αναζητείται άλλη βιώσιμη λύση, που δεν αποκλείεται να είναι και η πώλησή του.