Μυτιληναίος: Στα 6,50 ευρώ η τιμή διάθεσης σε πρόγραμμα stock options

Παρασκευή, 30-Μαϊ-2008 17:47

Τη θέσπιση προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων προαιρέσεως αγοράς μετοχών σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλη του προσωπικού της Όμιλος Μυτιληναίος, καθώς και των συνδεδεμένων με αυτή εταιρειών αποφάσισε η Β΄ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαΐου με απαρτία 30,98%. 

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από σχετική έκθεση,  καθώς και των συνδεδεμένων με αυτή εταιρειών με τους ακόλουθους όρους: 

Α) Ο ανώτατος αριθμός των μετοχών που δύναται να διατεθούν σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλη του προσωπικού της Εταιρίας καθώς και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών, εφόσον ασκήσουν τα δικαιώματα προαίρεσης απόκτησης μετοχών δεν θα υπερβεί 1% του αριθμού των υφιστάμενων μετοχών της Εταιρείας, ήτοι 1.169.843 μετοχές για το χρονικό διάστημα των επόμενων τριών ετών. 

Β) Η τιμή διάθεσης των μετοχών στους δικαιούχους ορίστηκε σε 6,50 ευρώ ανά μετοχή. 

Γ) Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών από τους δικαιούχους. Σε περίπτωση που τα δικαιώματα προαίρεσης ασκηθούν μόνον εν μέρει, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας θα αυξηθεί μέχρι του ποσού της άσκησης αυτών και της αντίστοιχης κάλυψης. 

Δ) Σε περίπτωση εταιρικών γεγονότων (π.χ. αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου, μειώσεων μετοχικού κεφαλαίου, συγχωνεύσεων κ.ο.κ.) τα οποία θα οδηγούν σε μεταβολή της ονομαστικής αξίας των μετοχών της Εταιρείας, οι όροι του προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων περιλαμβανομένης της τιμής διάθεσης θα αναπροσαρμόζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο αντιστοίχως κατά τρόπον ώστε να μην θίγονται τα δικαιώματα των δικαιούχων. 

Ε) Η χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι τριετής με τελευταία περίοδο ασκήσεως των δικαιωμάτων κατά το μήνα Δεκέμβριο του έτους 2010. Οι περίοδοι ασκήσεως των δικαιωμάτων εν όλω ή εν μέρει θα ορίζονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. 

ΣΤ) Το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδοτήθηκε να καθορίσει τους ειδικότερους όρους του προγράμματος παροχής δικαιώματος προαιρέσεως, να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την υλοποίηση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης και να ρυθμίζει, κάθε σχετικό θέμα εντός των πλαισίων της παρούσας αποφάσεως και της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας.