ΟΠΑΠ: Αύξηση 34% στα καθαρά κέρδη αναμένει η Piraeus Sec
Παρασκευή, 16-Μαϊ-2008 10:00
Στα 191,87 εκατ. ευρώ τοποθετεί η Piraeus Securities τα καθαρά κέρδη α΄τριμήνου του ΟΠΑΠ, με το μέγεθος να αναμένεται αυξημένο κατά 33,8%.
Παράλληλα, όπως προκύπτει από σχετική έκθεση με ημερομηνία 16 Μαΐου και τίτλο "Περιμένουμε ισχυρά αποτελέσματα", η χρηματιστηριακή αναμένει πως ο κύκλος εργασιών του Οργανισμού για το α΄τρίμηνο θα αυξηθεί κατά 15% στα 1,324 δισ. ευρώ, χάρη στις ισχυρές πωλήσεις του Κίνο και του "Πάμε Στοίχημα".
Συγκεκριμένα, η Piraeus Sec προβλέπει πως τα έσοδα κατά την ίδια περίοδο από το Κίνο θα ενισχυθούν 15% στα 641,2 εκατ. ευρώ, συνεισφέροντας το 48,4% του συνολικού τζίρου του ΟΠΑΠ, γεγονός που αντανακλά την προσθήκη νέων τερματικών. Για το "Πάμε Στοίχημα", η χρηματιστηριακή αναμένει άνοδο 20% στα έσοδα, διαμορφούμενα στα 568,2 εκατ. ευρώ.
Αναφορικά με τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Οργανισμού, η χρηματιστηριακή περιμένει άνοδο 36,2% στα 266,6 εκατ. ευρώ.
Τέλος, η Piraeus Sec διατηρεί την τιμή-στόχο των 29,1 ευρώ και τη σύσταση "outperform" επί τη μετοχή του ΟΠΑΠ.