Unibrain: Εγκρίθηκε από το ΥΠΑΝ η συγχώνευση με HOL

Παρασκευή, 09-Μαϊ-2008 18:18

Καταχωρήθηκε στις 07.05.2008 στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών η συγχώνευση των εταιρειών Unibrain και Hellas On Line, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη εταιρεία, κατόπιν έγκρισης από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με την ίδια ως άνω εγκριτική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, εγκρίθηκε επίσης, η επακόλουθη της συγχώνευσης, τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της UNIBRAIN, περί μετοχικού κεφαλαίου, καθώς και η τροποποίηση των άρθρων 1 περί επωνυμίας και διακριτικού τίτλου, 2 περί έδρας και 4 περί σκοπού.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις ανταλλαγής για τους μετόχους των συγχωνευομένων εταιρειών, έχουν ως ακολούθως : - οι μέτοχοι της Απορροφώσας εταιρείας θα διατηρήσουν τον ίδιο, όπως και πριν από την ολοκλήρωση της συγχώνευσης αριθμό μετοχών, οι οποίες όμως θα είναι νέας ονομαστικής αξίας 0,85 ευρώ, η κάθε μία - οι μέτοχοι της Απορροφώμενης εταιρείας, θα ανταλλάξουν 1 παλαιά Κοινή Ονομαστική μετοχή της εταιρείας, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ η καθεμία, με 1,0960016359 νέες Κοινές Ονομαστικές με δικαίωμα ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας ευρώ 0,85, καθεμία.

Επισημαίνεται ότι μετά την ως άνω συγχώνευση, το Μετοχικό κεφάλαιο της Απορροφώσας εταιρείας ανέρχεται στο ποσό των 80.815.385,40 ευρώ και διαιρείται σε 95.076.924 Κοινές Ονομαστικές με δικαίωμα ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας ευρώ 0,85, η κάθε μία. Σύμφωνα με την παραπάνω σχέση ανταλλαγής, το ποσοστό συμμετοχής των μετόχων των συγχωνευομένων εταιρειών στο εκ της συγχώνευσης διαμορφούμενο νέο μετοχικό κεφάλαιο της Απορροφώσας ανέρχεται σε 12,6213591008% για τους μετόχους της Απορροφώσας και σε 87,3786408992% για τους μετόχους της Απορροφώμενης.

Σημειώνεται ότι οι νέες μετοχές θα πιστωθούν από την Ε.Χ.Α.Ε. στους λογαριασμούς των δικαιούχων μετόχων της Απορροφώμενης εταιρείας, μέσω του Σ.Α.Τ., κατά την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσής τους. Προς το σκοπό αυτό, η Εταιρεία υπέβαλε στην Ε.Κ. το προβλεπόμενο από το άρθρο 4 του Ν. 3401/2005 έγγραφο. Η Εταιρεία θα προβεί σε νέες Ανακοινώσεις σχετικά με τη διάθεση του εν λόγω εγγράφου καθώς και με την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών που θα εκδοθούν συνεπεία της συγχώνευσης.