Κ. Αντωνόπουλος: Διπλάσια η Intralot την επόμενη τριετία

Τρίτη, 06-Μαϊ-2008 14:12

Το διπλασιασμό των μεγεθών της Intralot την επόμενη τριετία προέβλεψε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Κωνσταντίνος. Αντωνόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Παράλληλα, ο κ. Αντωνόπουλος εκτίμησε ότι στο τέλος της φετινής χρονιά η Intralot θα ανέλθει στην πρώτη θέση της διεθνούς αγοράς τυχερών παιχνιδιών βάσει τζίρου, χωρίς εξαγορές, αλλά μόνο μέσω οργανικής ανάπτυξης, ξεπερνώντας την GΤech.

Ο επικεφαλής του ομίλου χαρακτήρισε ως “υγιές” το μέλλον της Intralot καθώς, όπως ανέφερε, κατέχει όλη τη γκάμα της τεχνολογίας του κλάδου, ενώ έχει υπογράψει και μακροχρόνια συμβόλαια στα οποία έχει επιτύχει σημαντικά περιθώρια κέρδους.

“Το 70% των σημερινών εσόδων της Intralot είναι διασφαλισμένα για τα επόμενα δύο τρία χρόνια” δήλωσε χαρακτηριστικά. Σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του κύκλου εργασιών του ομίλου προέρχεται από τη διαχείριση και λειτουργία συστημάτων τυχερών παιχνιδιών.

Επίσης, ο επικεφαλής της Intralot ανέφερε πως η εταιρεία έχει σήμερα την ισχυρότερη χρηματοοικονομική θέση σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να αποσπάσει επτά μεγάλους πελάτες από τη Gtech και την Scientific Games. Πρόσθεσε επίσης πως ο ανταγωνισμός προχωρά σε συνεχή μείωση του κόστους για να αντιμετωπίσει την Intralot.

Ακόμα ένα ισχυρό πλεονέκτημα για την ελληνική εταιρεία, όπως τόνισε ο κ. Αντωνόπουλος, αποτελεί η άμεση πρόσβαση σε κεφάλαια ύψους 500 εκατ. ευρώ, μέσω δανείων που χορηγήθηκαν με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.

Αναφορικά με την εκτίμηση της διοίκησης για τα μεγέθη του 2008 η εταιρεία ανεβάζει τον κύκλο εργασιών στα 1,15 δισ. ευρώ (+37,6% έναντι του 2007) και τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας στα 125 εκατ. ευρώ (+11,3%). 

Είσοδος σε νέες αγορές

Σε ό,τι αφορά την επέκταση της εταιρείας σε νέες αγορές, ο κ. Αντωνόπουλος προανήγγειλε την είσοδο στην Βραζιλία όπου, όπως ανέφερε, βρίσκεται σε εξέλιξη νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στα ομοσπονδιακά κρατίδια της χώρας να ρυθμίζουν τις τοπικές αγορές τυχερών παιχνιδιών. Ακόμη ανέφερε ότι στην Κολομβία βρίσκεται σε εξέλιξη η επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης που έχει υπογραφεί.
 
Σχετικά με τις εν εξελίξει ιδιωτικοποιήσεις των πολιτειακών λοταριών στις ΗΠΑ, η διοίκηση του Ομίλου τις τοποθέτησε χρονικά το 2009.

Τέλος, ερωτηθείς για τις σχέσεις της Intralot με τον ΟΠΑΠ, ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot χαρακτήρισε πολύ αποδοτική τη συνεργασία και για τις δύο πλευρές. «Ο ΟΠΑΠ αποτελεί έναν πολύ καλό πελάτη για εμάς και στο βαθμό που το επιθυμεί θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί του», κατέληξε ο κ. Αντωνόπουλος.

Νίκος Χρυσικόπουλος