HSW: Νέος Δ.Σ. ο Γ. Βαρδινογιάννης, για το Μάιο αναβλήθηκε η Γ.Σ. (upd)
Πέμπτη, 17-Απρ-2008 11:34
Αναβλήθηκε έπειτα από αίτημα των Μινωικών Γραμμών, που ελέγχονται πλέον από τον όμιλο Grimaldi, η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της Hellenic Seaways. Αν και υπήρξε υψηλή απαρτία, αφού κατατέθηκαν μετοχές που αντιστοιχούν στο 82,7% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, εκπρόσωπος των Μινωικών Γραμμών -που ελέγχουν το 33,35% της HSW- αιτήθηκε την αναβολή της συζήτησης επί όλων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
Η κίνηση αυτή προκάλεσε την δυσφορία των εκπροσώπων της Sea Star. Εμφανώς ενοχλημένος ο επικεφαλής της Γ. Βαρδινογιάννης αποχώρησε από την αίθουσα του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, όπου είχε ορισθεί να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση. Η νέα γενική συνέλευση ορίστηκε για τις 17 Μαΐου. Σημειώνεται πως στα θέματα της ημερήσιας διάταξης συμπεριλαμβανόταν, μεταξύ άλλων, και η εκλογή νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου.
Εξάλλου και σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Sea Star ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου της HSW. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση "η εξέλιξη αυτή συμβάλλει ουσιαστικά στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της Εταιρείας ως προς τον έλεγχο της Hellenic, η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία επιβατηγού ναυτιλίας στην Ελλάδα"