Kleemann: Αύξηση εσόδων και κερδών στο 2007
Πέμπτη, 27-Μαρ-2008 12:11
Με ενίσχυση των εσόδων και των κερδών -η οποία όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ξεπέρασε τις αρχικές προβλέψεις της διοίκησης- έκλεισε το 2007 για την Kleemann, η οποία σχεδιάζει επενδύσεις άνω των 16 εκατ. ευρώ την περίοδο 2007-2009.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του 2007, που συντάχθηκαν με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης IFRS- ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών έφθασε τα 106,57 εκατ. ευρώ έναντι 85,47 εκατ. ευρώ το 2006, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 24,7%, ξεπερνώντας έτσι τις αρχικές εκτιμήσεις της διοίκησης της εταιρείας για πωλήσεις 97,80 εκατ ευρώ.
Αυξημένα κατά 12,6% ήταν και τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων που διαμορφώθηκαν σε 16,94 εκατ. ευρώ, έναντι 15,05 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος και είναι πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις της διοίκησης για κέρδη προ φόρων 15,90 εκατ ευρώ.
Την ίδια στιγμή, τα καθαρά κέρδη των μετόχων μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του ομίλου ανήλθαν το 2007 σε 11,98 εκατ ευρώ από 11,26 εκατ. ευρώ το 2006, εμφανίζοντας αύξηση της τάξης του 6,4%.
Στο μεταξύ, ανοδικά σε ποσοστό 25,1% σε σχέση με πέρσι κινήθηκε και ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρείας, που διαμορφώθηκε το 2007 στα 95,26 εκατ. ευρώ, έναντι 76,16 εκατ. ευρώ το 2006, ξεπερνώντας έτσι τις αρχικές εκτιμήσεις της διοίκησης για πωλήσεις 85,50 εκατ ευρώ.
Την ίδια στιγμή, τα κέρδη προ φόρων της μητρικής ανήλθαν σε 13,34 εκατ. ευρώ, έναντι 11,09 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2006, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 20,3% και είναι πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις της εταιρείας για κέρδη προ φόρων 12,30 εκατ ευρώ.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της Kleemann Hellas, η σημαντική ενίσχυση των οικονομικών μεγεθών οφείλεται στην ανοδική πορεία των θυγατρικών εταιρειών του ομίλου, στην περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών της εισηγμένης, αλλά και στην προώθηση νέων προϊόντων στην αγορά.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η διοίκηση της Kleemann για την τρέχουσα χρήση προβλέπει για μεν τον όμιλο πωλήσεις 115 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 7,9% σε σχέση με το 2007, για δε την μητρική εταιρεία κύκλο εργασιών 100 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 5,0% σε σχέση με πέρυσι. Σε ό,τι αφορά τα κέρδη προ φόρων αναμένεται να ενισχυθούν σε σχέση με το 2007.
Σχετικά με το ύψος των σχεδιαζόμενων παραγωγικών επενδύσεων σημειώνεται πως στην τριετία 2007-2009 υπολογίζεται να ξεπεράσουν τα 16 εκατ. ευρώ και αφορούν την κατασκευή νέων βιομηχανικών κτιριακών εγκαταστάσεων, την απόκτηση νέου υψηλής τεχνολογίας μηχανολογικού εξοπλισμού και συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών και μηχανογράφησης, την εγκατάσταση συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας, την ανάπτυξη καινοτόμου συστήματος ηλεκτρονικής πώλησης και την απόκτηση σύγχρονων συστημάτων διαχείρισης αποθεμάτων.
Τέλος, στην ανακοίνωση τονίζεται πως στον ανωτέρω προϋπολογισμό εντάσσεται και η κατασκευή πολυώροφου πύργου δοκιμών για την ανάπτυξη συστημάτων ανελκυστήρων υψηλών ταχυτήτων και μεγάλων διαδρομών. Η συνολική δαπάνη για την αποπεράτωση του έργου αναμένεται να ανέλθει σε 4 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 1,97 εκατ. ευρώ έχει ενταχθεί στις διατάξεις του ν.3299/2004 και έχει εγκριθεί η επιχορήγηση του από τις αρμόδιες αρχές, με ποσοστό 35%.
Σημειώνεται ότι το 2007 πραγματοποιήθηκαν στον όμιλο παραγωγικές επενδύσεις ύψους 6,98 εκατ ευρώ.