Υπερκαλύφθηκε το ομόλογο του ΟΤΕ

Τετάρτη, 06-Φεβ-2008 10:22

Οι τέσσερις τράπεζες που είχαν αρχικά δώσει το δάνειο - γέφυρα (bridge loan) στον ΟΤΕ ήταν αυτές που κάλυψαν χθες την προσφορά ομολογιών του οργανισμού. 

Ο οργανισμός ζητούσε 2,1 δισ. ευρώ, η ζήτηση ήταν για 5 έως 6 δισ. ευρώ και έτσι αναχρηματοδοτήθηκε στο σύνολο του το προηγούμενο δάνειο για την εξαγορά της θυγατρικής του, παρά το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό οι αγορές παρουσιάζουν σημάδια νευρικότητας.


Αναλυτικότερα, ο οργανισμός εξέδωσε ομολογίες 1,5 δισ. ευρώ για 3 χρόνια και 600 εκατ. ευρώ διάρκειας 7 χρόνων. Το bridge loan που είχε αρχικά λάβει ο ΟΤΕ για την εξαγορά της Cosmote ήταν 2,7 δισ. ευρώ αλλά στο μεσοδιάστημα μέχρι την έκδοση των ομολογιών ο οργανισμός το μείωσε κατά 600 εκατ. ευρώ διαθέτοντας 300 εκατ. ευρώ από την πώληση της Infote και 300 εκατ. ευρώ από διαθέσιμα. 

Οι τέσσερις τράπεζες που συμμετείχαν τόσο στο αρχικό δάνειο όσο και στην αναχρηματοδότηση του είναι η Merill Lynch, η Dresdner Bank, η Citigroup και η Morgan Stanley. Υπενθυμίζεται ότι σε όλη τη διάρκεια των χρηματοοικονομικών κινήσεων το credit rating του ομίλου ΟΤΕ παραμένει σταθερό σε "BBB+" από την S&P και σε "Βa1" από τη Moody΄s.