Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Φεβ-2008 13:42

  Microsoft: Πρόταση εξαγοράς προς την Yahoo ύψους 44,6 δισ. δολ.

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πρόταση εξαγοράς προς την Yahoo (YHOO) ύψους 44,6 δισ. δολ. υπέβαλε η Microsoft (MSFT). Η πρόταση, συνδυασμός μετρητών και μετοχών αντιστοιχεί σε 31 δολάρια ανά μετοχή, ενώ αντιπροσωπεύει premium της τάξης του 62% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Πέμπτης. 

  Σύμφωνα με την πρόταση οι μέτοχοι της Yahoo έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ των μετρητών και των μετοχών.

  Η μετοχή της Yahoo (η οποία σε διάστημα τριών μηνών έχει χάσει πάνω από το 40% της αξίας της) ενισχύεται κατά 61%, ενώ η μετοχή της Microsoft υποχωρεί κατά 4,65%. 

  Σύμφωνα με το “γίγαντα” κατασκευής λογισμικού, η εξαγορά θα μπορούσε να δημιουργήσει μια “πιο αποδοτική” εταιρεία με συνολικές ετήσιες συνεργίες 1 δισ. δολαρίων, παίρνοντας ώθηση από το τεράστιο κοινό, τις αυξημένες δυνατότητες των διαφημιστών και τις οικονομίες κλίμακας.

  Η Microsoft ανακοίνωσε ότι έχει ήδη αναπτύξει ένα σχέδιο που περιλαμβάνει τους εργαζόμενους και των δύο υπό συγχώνευση εταιρειών και θα προσφέρει σημαντικά πακέτα εθελουσίας εξόδου στους μηχανικούς της Yahoo και άλλα ανώτατα στελέχη. Ανακοίνωσε επίσης ότι αναμένει την έγκριση της συμφωνίας από τις αρμόδιες αρχές και την ολοκλήρωσή της το β΄ εξάμηνο του 2008.

  Σημειώνεται πως οι δυο εταιρείες είχαν διερευνήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας τους στα τέλη του 2006. Η διοίκηση της Microsoft, η οποία χαρακτηρίζει την πρόταση "ελκυστική", εκτιμά πως η Yahoo διαθέτει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης, ενώ αναμένει τη διοίκηση της Yahoo να μελετήσει την πρόταση. 

  Σε περίπτωση που το deal προχωρήσει εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί στο β΄ μισό του 2008. 

  Αναλυτές της Goldman Sachs επισημαίνουν πως η Microsoft έχει επιδείξει αργούς ρυθμούς στο να αποσπάσει σημαντικό μερίδιο στην αγορά της online διαφήμισης, ενώ προσθέτουν πως η εξαγορά της Yahoo αποτελεί μια "ελκυστική" περίπτωση προκειμένου η Microsoft να μπορέσει να ανταγωνιστεί την Google. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ