Στην Άκτωρ ο διαγωνισμός του ΗΣΑΠ

Τετάρτη, 23-Ιαν-2008 19:27

Στην Άκτωρ καταλήγει τελικά ο διαγωνισμός για την αναβάθμιση της γραμμής του ΗΣΑΠ ύψους 109 εκατ. ευρώ. Ύστερα από την αποχώρηση της Μοχλός το διοικητικό συμβούλιο του ΗΣΑΠ αποφάσισε το έργο να κατοχυρωθεί στον επόμενο μειοδότη, την εταιρεία Άκτωρ. 

Υπενθυμίζεται, όπως ανέφερε από νωρίς σήμερα το Capital.gr ότι αν και προσωρινός ανάδοχος, ο Μοχλός αποσύρθηκε, από τη συνέχεια του διαγωνισμού. Όπως αναφερόταν το έργο είχε κερδίσει αρχικά η κοινοπραξία Strabag – Θεμέλη, αλλά κηρύχτηκε έκπτωτη, με αποτέλεσμα το έργο να «περάσει» στο δεύτερο μειοδότη, τον Μοχλό, ενώ τρίτος είναι ο Άκτωρας.


Ο Άκτωρ κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία και κέρδισε, αλλά στη συνέχεια δεν υπέβαλε εμπρόθεσμα αγωγή ως όφειλε, με αποτέλεσμα το έργο να «ξαναπεράσει» στο Μοχλό, ο οποίος όμως αποσύρθηκε από το διαγωνισμό. 

Φ. Φωτ.