Εθνική Τράπεζα: Πρόταση εξαγοράς ομολόγων αξίας €500 εκατ. με λήξη το 2027 - Σχεδιάζει νέα έκδοση

Δευτέρα, 26-Ιαν-2026 10:26

ΤΧΣ: Ρεκόρ προσφορών για το placement της ΕΤΕ παρά το ελάχιστο discount 1,3%

Την έναρξη προαιρετικής πρότασης εξαγοράς έναντι μετρητών για τις Ομολογίες Υψηλής Εξοφλητικής Προτεραιότητας (Fixed Rate Resettable Unsubordinated MREL Notes) συνολικού ύψους €500 εκατ., σταθερού επιτοκίου 7,250% και λήξης το 2027, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η πρόταση εξαγοράς εκκινεί στις 26 Ιανουαρίου 2026 και αφορά τις ομολογίες με ISIN XS2558592932.

Παράλληλα, η τράπεζα γνωστοποίησε την πρόθεσή της να προχωρήσει - υπό την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς - σε νέα έκδοση ομολογιών υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας MREL, εκπεφρασμένων σε ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος Global Medium Term Note Programme συνολικού ύψους €5 δισ. Η εισαγωγή των νέων ομολογιών προς διαπραγμάτευση αναμένεται να ζητηθεί στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Η αποδοχή των ομολογιών που θα προσφερθούν στο πλαίσιο της πρότασης εξαγοράς τελεί, μεταξύ άλλων, υπό την αίρεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης της νέας έκδοσης, κατά την απόλυτη διακριτική ευχέρεια της τράπεζας. Ο διακανονισμός της πρότασης εξαγοράς και η ολοκλήρωση της νέας έκδοσης αναμένεται να πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα.

Διαχειριστές της πρότασης εξαγοράς είναι οι BofA Securities Europe, Deutsche Bank Aktiengesellschaft, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Natixis και Banco Santander.