Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Σεπ-2023 09:31

  ΔΕΗ: Δεν έχουμε ακόμη επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση της Β. Μακεδονίας για τα υδροηλεκτρικά

  5678550
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Απάντηση σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ότι το υπουργικό συμβούλιο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας αποφάσισε να κατακυρώσει υπέρ της κοινοπραξίας ΔΕΗ – Archirodon την κατασκευή και εκμετάλλευση υδροηλεκτρικών έργων στη χώρα, η ΔΕΗ σημειώνει ότι δεν έχει λάβει ακόμη ενημέρωση από την αναθέτουσα αρχή για οριστική ανάθεση του έργου.

  Η εταιρεία έχει υποβάλει, όπως έχει ανακοινώσει, ως μέρος κοινοπρακτικού σχήματος με την Archirodon Group, προσφορά στον διαγωνισμό που έχει προκηρύξει το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για την κατασκευή και εκμετάλλευση του υδροηλεκτρικού έργου Cebren ισχύος 333MW καθώς και την εκμετάλλευση του εν λειτουργία υδροηλεκτρικού σταθμού Tikves ισχύος 116 MW, στον ποταμό Crna της γειτονικής χώρας.

  Μέχρι σήμερα, όπως αναφέρει η ΔΕΗ, το κοινοπρακτικό σχήμα δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση από την Αναθέτουσα Αρχή για την οριστική ανάθεση του έργου.

  Μετά τη λήψη της σχετικής επίσημης ενημέρωσης και την υπογραφή σχετικής σύμβασης, η ΔΕΗ θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση, όπως καταλήγει.

  Διαβάστε ακόμη:

  * Βόρεια Μακεδονία - Ντ. Κοβάτσεφσκι: Η ΔΕΗ θα κατασκευάσει στη χώρα μία από τις μεγαλύτερες ενεργειακές εγκαταστάσεις στα Δ. Βαλκάνια

  * Βόρεια Μακεδονία: Η ΔΕΗ θα κατασκευάσει μεγάλο υδροηλεκτρικό έργο αξίας ενός δισ. ευρώ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ