Δ. Μαντζούνης: Θετικές οι προοπτικές της βουλγαρικής οικονομίας
Δευτέρα, 08-Οκτ-2007 15:52
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Μπ. Μπορίσοφ
Εξαιρετικά θετικές είναι οι προοπτικές της βουλγαρικής οικονομίας, εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Δημήτρης Μαντζούνης, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, καθώς, όπως είπε, ο ρυθμός ανάπτυξης ανέρχεται σε 6,5%.
Για το θέμα του πληθωρισμού (σύμφωνα με εγχώριους και ξένους αναλυτές αναμένεται να διαμορφωθεί σε ποσοστό 8%) ο κ. Μαντζούνης εμφανίζεται "ψύχραιμος", εκτιμώντας πως πρόκειται για φαινόμενο παροδικό και θα "περάσει, μαζί με τις άλλες ΄΄παιδικές αρρώστιες" της βουλγαρικής οικονομίας".
Ο κ. Μαντζούνης εκτίμησε ότι η ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αν και είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του ανταγωνισμού για την Alpha Bank, θα δώσει ανοδική ώθηση στην οικονομία και στη διατήρηση των σταθερών ρυθμών ανάπτυξης.
Αναφερόμενος στα σχέδια της τράπεζας, σημείωσε ότι μετά την αναθεώρηση του σχεδιασμού της, η Alpha Bank "δίνει έμφαση στην ανάπτυξη", τομέα που περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- και την πρόσληψη τοπικών στελεχών. "Είμαι αισιόδοξος, επειδή οι Βούλγαροι εργάζονται με πολύ όρεξη και με κέφι", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το δίκτυο της Alpha Bank στη Βουλγαρία αναμένεται να φτάσει φέτος τα ογδόντα καταστήματα στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, ενώ στρατηγικός στόχος της τράπεζας, όπως ανέφερε ο κ. Μαντζούνης, είναι το ένα τέταρτο των κερδών να προέρχονται από τις χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης.