Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Ιουν-2023 13:46

  Είσοδος Χαρπαντίδη, Κίκιζα, Σταύρου και Μπενόπουλου στο Δ.Σ. της εταιρείας Όπτιμα

  Στα 150,1 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις της ΟΠΤΙΜΑ το 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Λαμπίρη

  Μέλη του διοικητικού συμβουλίου της γαλακτοβιομηχανίας Όπτιμα αποτελούν επίσημα εδώ και λίγες ημέρες οι Χρήστος Χαρπαντίδης, Αλέξανδρος Κίκιζας, Βασίλης Σταύρου και Γιάννος Μπενόπουλος.

  Η Όπτιμα, συμφερόντων της οικογένειας Παντελιάδη προσέλαβε για τη συγκεκριμένη διαδικασία και όπως πληροφορείται το Capital.gr, εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων που μετά από σχετική μελέτη πρότεινε τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να συγκροτήσουν το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Τα τέσσερα νεοεισερχόμενα στελέχη, αποτελούν μη εκτελεστικά μέλη με καθαρά συμβουλευτικό ρόλο και ουσιαστικά έρχονται να μοιραστούν την εμπειρία και τις γνώσεις τους με τη διοίκηση και τους μετόχους της εταιρείας. To νέο σχήμα του διοικητικού συμβουλίου της Όπτιμα ανέλαβε καθήκοντα στις αρχές Ιουνίου.

  Η Όπτιμα είναι η εταιρεία που παράγει τη φέτα Ήπειρος, το Κατίκι Δομοκού, ενώ διακινεί στην ελληνική αγορά και εμπορικά σήματα τυροκομικών προϊόντων όπως τα Adoro και Dirollo. 

  Τα νέα στελέχη και η δραστηριότητά τους

  Να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Χαρπαντίδης, πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου Ευρώπης της Philip Morris International ως επικεφαλής του διοικητικού κέντρου 12 χωρών του ομίλου, ενώ στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου που κατείχε στην Παπαστράτος, τον διαδέχθηκε ο Γιώργος Μαργώνης. 

  Ο Αλέξανδρος Κίκιζας είναι διευθύνων σύμβουλος της οικογενειακής εταιρείας ζυμαρικών Μέλισσα Κίκιζας αλλά και της εταιρείας παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου Terra Creta. 

  Ο Γιάννος Μπενόπουλος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας επεξεργασίας και εμπορίας καφέ, Cafetex, η οποία πρόσφατα εξαγόρασε ποσοστό στη βρετανική εταιρεία επεξεργασίας καφέ, Beanies, η οποία διαθέτει δική της παραγωγική μονάδα επεξεργασίας και συσκευασίας αρωματικού στιγμιαίου καφέ στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

  Ο Βασίλης Σταύρου, με πολυετή θητεία σε ανώτατες διοικητικές θέσεις εταιρειών του ομίλου Ahold Delhaize όπως η Mega Image στη Σερβία αλλά και η ΑΒ Βασιλόπουλος, διατηρεί καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στον όμιλο Valvis Holding, του επιχειρηματία, Γιάννη Βάλβη. Πρόκειται για την εταιρεία που παράγει το εμφιαλωμένο φυσικό μεταλλικό νερό Aqua Carpatica. 

  H συγκεκριμένη κίνηση της Όπτιμα αποτελεί ένα βήμα εξωστρέφειας από πλευράς των μετόχων και συγκεκριμένα του προέδρου και επικεφαλής της Στέφανου Παντελιάδη με στόχο να αξιοποιήσει τη διεθνή αλλά και εγχώρια εμπειρία των προαναφερόμενων επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς. Στόχος είναι να προσφέρει στην εταιρεία πολυσυλλεκτικότητα και τεχνογνωσία σε επίπεδο διοίκησης και διαχείρισης των πεπραγμένων αλλά και στον τομέα του στρατηγικού σχεδιασμού το επόμενο διάστημα.

  Το εννεαμελές διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας απαρτίζεται αυτή τη στιγμή από τους:

  • Στέφανο Παντελιάδη, Πρόεδρο της Όπτιμα
  • Γιώργο Καραμπέτσο, Διευθύνοντα Σύμβουλο
  • Σώζων Δασκαλόπουλο, Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο
  • Ευάγγελο Παππά, Αντιπρόεδρο
  • Γιάννο Μπενόπουλο, Μέλος
  • Αλέξανδρο Κίκιζα, Μέλος, 
  • Χρήστο Χαρπαντίδη, Μέλος
  • Βασίλη Σταύρου, Μέλος
  • και Νίκο Σκανιά, Μέλος

  Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Σκανιάς, είναι άνθρωπος που εμπλέκεται άμεσα με την παραγωγική διαδικασία της εταιρείας, καθότι αποτελεί τον διευθυντή της Ζώνης Γάλακτος της Όπτιμα και της Φάρμα Ήπειρος, η οποία αποτελεί ένα καινοτόμο εγχείρημα, σύστασης ιδιόκτητης κτηνοτροφικής μονάδας αλλά και συνεργασίας με παραγωγούς γάλακτος, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας στην πρώτη ύλη αλλά και αύξηση των εισκομιζόμενων ποσοτήτων. 

  Ο κύκλος εργασιών της Όπτιμα στην τελευταία δημοσιευμένη οικονομική χρήση του 2021 ήταν 150,1 εκατομμύρια ευρώ και τα αποτελέσματα μετά από φόρους ήταν κερδοφόρα στα 9,7 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 140 εκατ. ευρώ και 10,8 εκατ. ευρώ αντίστοιχα το 2020.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ