Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 08-Ιουν-2023 07:40

    Μιχ. Τσαμάζ (ΟΤΕ): Γιατί ο πόλεμος τιμών δεν ευνοεί την εγχώρια αγορά τηλεπικοινωνιών

    Μιχ. Τσαμάζ (ΟΤΕ): Γιατί ο πόλεμος τιμών δεν ευνοεί την εγχώρια αγορά τηλεπικοινωνιών
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Της Ματίνας Χαρκοφτάκη 

    Στις δυσμενείς συνθήκες, που μπορεί να δημιουργηθούν στον εγχώριο κλάδο των τηλεπικοινωνιών από την υιοθέτηση επιθετικών εμπορικών πολιτικών από την πλευρά των 3 παρόχων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ στο περιθώριο της χθεσινής ετήσιας γενικής συνέλευσης του ομίλου.

    Μια μεγάλη μείωση των τιμολογίων αν και αποτελεί ανέκαθεν ζητούμενο για τους καταναλωτές καθώς κρίνεται σε μια πρώτη ανάγνωση προς το συμφέρον τους, ωστόσο θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά και να επιβραδύνει το ρυθμό των επενδύσεων σε νέες υποδομές όπως στην οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH) και το δίκτυο 5G, οι οποίες αναβαθμίζουν συνολικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες και το τελικό προϊόν.        

    "Εξαρτάται εάν  βλέπουμε μια αγορά μεσοπρόθεσμα ή σε βάθος χρόνου. Από την πλευρά τους, οι χρήστες αντιμετωπίζουν θετικά μια μείωση των τιμών", σημείωσε ο κ. Τσαμάζ και πρόσθεσε: "Από την άλλη, θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη ότι η αγορά των τηλεπικοινωνιών είναι εντάσεως κεφαλαίου και απαιτούνται τεράστια κεφάλαια για επενδύσεις. 

    Επομένως, ο πόλεμος τιμών στην πραγματικότητα δεν ωφελεί κανέναν. Αντιθέτως, μπορεί να καθυστερήσει την ανάπτυξη του κλάδου. Εμάς βέβαια δεν μας αγγίζει αυτό γιατί όποια επένδυση έχουμε ανακοινώσει, θα την υλοποιήσουμε". Σύμφωνα με τον ίδιο, όποια εταιρεία μπει σε έναν πόλεμο τιμών, τότε αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα ρευστότητας. 

    "Εάν εξετάσουμε παλαιότερα παραδείγματα και σε άλλες χώρες, αυτό που έχει συμβεί μετά από έναν πόλεμο τιμών είναι οι εταιρείες που συμμετείχαν και ήταν αδύναμες σε ταμειακές ροές, να οδηγηθούν σε χρεοκοπία", επεσήμανε και συνέχισε λέγοντας ότι κάτι παρόμοιο είχε γίνει και πριν 12 χρόνια στην ελληνική αγορά όταν δύο πάροχοι μπήκαν σε μια τέτοια διαδικασία με αποτέλεσμα ο ένας στο τέλος να φθάσει στο χείλος της χρεοκοπίας. 

    Ο ΟΤΕ, λοιπόν, αν και αναγνωρίζει τον έντονο ανταγωνισμό, ωστόσο δεν φαίνεται διατεθειμένος να μπει σε έναν πόλεμο τιμών με τους ανταγωνιστές του. Παραμένει προσηλωμένος στην υλοποίηση του επενδυτικού του πλάνου, το οποίο περιλαμβάνει τις υποδομές οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι, την επέκταση του δικτύου 5G, το λανσάρισμα νέων υπηρεσιών και την αναβάθμιση της εμπειρίας των πελατών της. 
     

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ