Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Ιουν-2023 16:57

  Στην πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ

  Τράπεζα Πειραιώς: Αίτηση ένταξης στο «Ηρακλής ΙΙ» του Sunrise III, ύψους 506 εκατ. ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, ελληνικών και ξένων, διατήρησε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ το Μάιο, με μερίδιο αγοράς 23% ενώ η εταιρεία ήταν πρώτη επίσης το πρώτο πεντάμηνο, με μερίδιο αγοράς 22%.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η αθροιστική αξία των συναλλαγών της εταιρείας τον προηγούμενο μήνα, ανήλθε σε 1,195 δισ. ευρώ και το μερίδιο αγοράς διαμορφώθηκε στο 23%. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Eurobank Equities με μερίδιο 16,91% και στην τρίτη θέση, η Euroxx Χρηματιστηριακή, με μερίδιο αγοράς 13,12%.

  Την περίοδο Ιανουαρίου – Μαϊου, η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ είχε επίσης την πρώτη θέση, με αθροιστική αξία συναλλαγών ύψους 4,79 δισ.ευρώ και μερίδιο 22%, με την Eurobank Equities να ακολουθεί με μερίδιο αγοράς 16,44% και την Euroxx Xρηματιστηριακή με 13,49%.

  Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ κατέκτησε το 2022 την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών  για τέταρτη συνεχή χρονιά, με μερίδιο που υπερέβη το 23% ενώ ηγείται της αγοράς σταθερά από το 2019 και ενισχύει κάθε χρόνο το μερίδιό της, παραμένοντας η βασική επιλογή των ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις συναλλαγές τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

  Δείτε τον πίνακα με τα μερίδια αγοράς στη δεξιά στήλη Σχετικά Αρχεία

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡXEIA

  Πίνακας (45 KB)

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ