Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Ιουν-2023 15:03

  Μ. Τσαμάζ (ΟΤΕ): Συνεχής συνδεσιμότητα, αξιοπιστία και ταχύτητα του δικτύου προσελκύουν νέους πελάτες

  Μ. Τσαμάζ (ΟΤΕ): Συνεχής συνδεσιμότητα, αξιοπιστία και ταχύτητα του δικτύου προσελκύουν νέους πελάτες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:28

  Της Ματίνας Χαρκοφτάκη

  Προσηλωμένη στην υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου του ΟΤΕ παραμένει η διοίκηση της εισηγμένης όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Μιχάλης Τσαμάζ, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης. 

  Παρά τις αντιξοότητες, σημείωσε  ο κ. Τσαμάζ, ο ΟΤΕ έχει καταφέρει να διατηρήσει στο ακέραιο το επενδυτικό του πλάνο, διασφάλισε την ανάπτυξη του και κινήθηκε με βάση το όραμα του, να είναι ο κορυφαίος πάροχος ψηφιακών υπηρεσιών στην Ελλάδα 

  Ο στρατηγικός σχεδιασμός του ομίλου περιλαμβάνει την περαιτέρω διείσδυση της οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι, την επέκταση του δικτύου 5G, την αναβάθμιση της εμπειρίας των πελατών με γνώμονα τις σύγχρονες τεχνολογίες καθώς και των ανάπτυξη των νέων υπηρεσιών που έχει λανσάρει τα τελευταία χρόνια, όπως  το BOX και  payzy. 

  Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ομίλου, ο ΟΤΕ συνεχίζει την υλοποίηση των προηγμένων υποδομών της οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι. Μέχρι το τέλος του 2023 στόχος της εταιρείας είναι να έχει φθάσει τα 1,4 εκατ. σπίτια, ενώ να σημειωθεί ότι πέρυσι προστέθηκαν επιπλέον 350.000 σπίτια. Απώτερος σκοπός είναι να έχει καλύψει τα δύο τρίτα ή διαφορετικά να έχει φθάσει τα 3  εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις μέχρι το 2027. 

  Η αξιοπιστία του ΟΤΕ έχει οδηγήσει σε αύξηση της συνδρομητικής του βάσης στις συνδέσεις οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι, υπογράμμισε ο κ. Τσαμάζ.

  Σε ό,τι αφορά το δίκτυο 5G ο κ. Τσαμάζ ανέφερε ότι πέτυχε κάλυψη της τάξεως του 80% το 2022 και πλέον ο πήχης έχει τεθεί στο 90% για το 2023 και μάλιστα πάνω από το 90% αφορά στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. 

  Η συνεχής συνδεσιμότητα, η αξιοπιστία και η ταχύτητα του δικτύου αποτελούν τα στοιχεία εκείνα που χτίζουν την εμπιστοσύνη των πελατών και προσελκύουν καινούργιους, ανέφερε ο CEO του ΟΤΕ.

  Ερωτώμενος σχετικά με το ενδεχόμενο πώλησης της θυγατρικής στη Ρουμανία, της Telekom Romania Mobile, ο κ. Τσαμάζ ανέφερε ότι πρόθεση του ομίλου είναι αρχικά να εξασφαλίσει ότι παραμένει υγιής και εφόσον βρεθεί το κατάλληλο τίμημα, τότε η μπορεί να πωληθεί. "Πρόκειται, ωστόσο, για μια μακρά διαδικασία μέχρι να φτάσουμε μέχρι την πώληση", υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΟΤΕ, κάνοντας ειδική αναφορά στην παρουσία και τον ρόλο του κ.Μαζαράκη, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στην θυγατρική της Ρουμανίας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ