Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Ιουν-2023 08:06

  Caroo: Ξεκινά την πιλοτική της λειτουργία στην Αθήνα - Επόμενο βήμα η Θεσσαλονίκη

  Caroo: Ξεκινά την πιλοτική της λειτουργία στην Αθήνα - Επόμενο βήμα η Θεσσαλονίκη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Πιπεροπούλου 

  Την πιλοτική της λειτουργία στην Αθήνα, με έμφαση σε πρώτο στάδιο σε περιοχές όπως ο Βύρωνας και το Παγκράτι, ξεκινά αυτή την βδομάδα η ελληνική car - sharing startup, Caroo, έχοντας, μάλιστα, εξασφαλίσει πρόσφατα και τον πρώτο της γύρο χρηματοδότησης.

  Όπως δήλωσε στο Capital.gr o Χρήστος Χιλέτης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Caroo, η χρηματοδότηση -το ύψος της οποίας δεν είναι ανακοινώσιμο αυτή τη στιγμή- θα επιτρέψει στην εταιρεία να διενεργήσει τους επόμενους έξι μήνες το open beta test της στην Αθήνα, με στόχο να δει και τον βαθμό υιοθέτησης της λύσης από τον κόσμο. 

  Επίσης, τα κεφάλαια θα επενδυθούν στην υλοποίηση νέων πρωτοποριακών λύσεων στον χώρο του car – sharing, στην προσπάθεια διεύρυνσης των συνεργασιών με εταιρείες ενοικίασης οχημάτων, στην βελτίωση της τεχνολογίας και των υπηρεσιών της, καθώς και στην ανάλογη διαφήμιση. 
  Σημειώνεται ότι στον pre seed γύρο χρηματοδότησης έλαβαν μέρος οι HEBAN, LBAN και Anthology Ventures.

  Τι κάνει η Caroo 

  Η Caroo είναι η πρώτη car - sharing υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε οχήματα on demand στην Αθήνα μέσω της χρήσης του Caroo App. Το car - sharing είναι μια υπηρεσία κοινής χρήσης αυτοκινήτων, όπου οι χρήστες μπορούν να μισθώσουν ένα αυτοκίνητο για μερικές ώρες ή μια ημέρα αντί να το αγοράσουν ή να νοικιάσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έτσι, οι χρήστες του Caroo μπορούν να μισθώσουν ένα αυτοκίνητο με την χρέωση να διαμορφώνεται ανάλογα με τα λεπτά που χρησιμοποιούν το όχημα. Μέσω του Caroo, οι χρήστες μπορούν να βρουν διαθέσιμα οχήματα κοντά τους, να τα ξεκλειδώσουν, να τα χρησιμοποιήσουν και να τα κλειδώσουν σε μια ελεύθερη και επιτρεπόμενη θέση parking στην Αθήνα. 

  Επίσης, μέσα από την υπηρεσία, οι χρήστες μπορούν να διενεργήσουν split billing, ώστε να επιμεριστεί το κόστος της υπηρεσίας στα άτομα που βρίσκονται μέσα στο όχημα. Σημειώνεται πως η εφαρμογή Caroo App θα τεθεί σε λειτουργία αυτή την βδομάδα (βρίσκεται ήδη στο App Store & play store).

  H Caroo διαχειρίζεται οχήματα που ανήκουν σε εταιρείες Rent a Car, εκσυγχρονίζοντας και βοηθώντας τον κλάδο να αντιμετωπίσει την εποχικότητα. Επίσης, πέραν από το οικονομικό όφελος, οι εταιρείες Rent a Car λαμβάνουν ειδοποιήσεις για την κατάσταση των οχημάτων, reports και γνωστοποιήσεις κάθε φορά που ένα όχημα πρέπει να προβεί σε τακτικό έλεγχο και service.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο στόλος που διαχειρίζεται η Caroo είναι σύγχρονος και τελευταίας τεχνολογίας, με όλα τα οχήματα να έχουν έτος κατασκευής από 2018 και μετέπειτα, κάτι που έχει ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

  Επόμενα σχέδια 

  Προς το παρόν, η Caroo δραστηριοποιείται μόνο στην Αθήνα, ενώ στόχος της είναι "χτίζει” communities σε πόλεις. Επόμενος βραχυπρόθεσμος στόχος είναι να αυξήσει τον αριθμό οχημάτων που διαχειρίζεται, ενώ στα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνεται το άνοιγμα στην Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις ανά την Ευρώπη, καθώς και η χρήση και ηλεκτρικών οχημάτων.

  Η Caroo στοχεύει να ρίξει το κόστος της χρήσης στο minimum, ενώ μέσω του split billing ανταγωνίζεται σοβαρά το κόμιστρο των ΜΜΜ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ