Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Μαϊ-2023 07:40

  Lamda Development: Τα σχέδια για νέους γραφειακούς χώρους στο Ελληνικό

  Lamda Development: Τα σχέδια για νέους γραφειακούς χώρους στο Ελληνικό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελένης Μπότα

  Στην αγορά ετοιμάζεται να ρίξει τους γραφειακούς χώρους που σχεδιάζει να αναπτύξει στο Ελληνικό η Lamda Development. 

  Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της Lamda θα προχωρήσει σε joint venture με επενδυτή για τα οικόπεδα πάνω στα οποία θα ανεγερθούν κτίρια γραφείων.

  Ουσιαστικά θα πρόκειται για μία ενιαία έκταση (των δύο οικοπέδων που προορίζονταν να ανεγερθούν τα γραφεία της Eurobank και της Πειραιώς). 

  Σύμφωνα με πληροφορίες η Lamda πρόκειται να δημιουργήσει SPV μέχρι το τέλος του 2023 για όλες τις γραφειακές αναπτύξεις του Ελληνικού από κοινού με επενδυτή οι οποίες εν συνεχεία θα βγουν στην αγορά προς πώληση, κάτι ανάλογο που είχε συμβεί και με τις κατοικίες της έκτασης. 

  Το ενδιαφέρον για αγορά γραφειακών χώρων, είναι μεγάλο ενώ στις υπό ανάπτυξη εκτάσεις, η Eurobank σχεδίαζε γραφειακούς χώρους συνολικού εμβαδού 40.000 τμ για την ανέγερση πύργου (tower) ύψους 100 μέτρων σε έκταση 18 στρεμμάτων στο Επιχειρηματικό Κέντρο του Ελληνικού επί της Βουλιαγμένης, ενώ η Πειραιώς, αμιγούς χρήσης γραφείων συνολικής έκτασης 40.000 τμ. 

  Tα οικόπεδα εντάσσονται στο Commercial Hub, τον εμπορικό, ψυχαγωγικό και επιχειρηματικό προορισμό που θα κατασκευαστεί στην έκταση του Ελληνικού συνολικής έκτασης 185 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. 

  Το Commercial Hub θα αποτελείται από εμπορικό κέντρο, γραφειακούς χώρους και εμπορικά καταστήματα, ενώ στην έκταση προβλέπονται περί τις 4.000 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων. 

  Στην έκταση θα κατασκευαστεί το εμπορικό κέντρο, Vouliagmenis Mall, το οποίο θα αναπτυχθεί σε τρία ισόγεια επίπεδα και έναν όροφο και θα είναι συνολικής επιφάνειας 130 χιλιάδες τετραγωνικών μέτρων.

  Η συνολική επένδυση για το έργο ανέρχεται σε 400 εκατ ευρώ, ενώ η επισκεψιμότητα του εκτιμάται σύμφωνα με πληροφορίες στα 17 εκατ. ετησίως. 

  Το Commercial Hub του Ελληνικού θα αποτελέσει έναν από τους πιο εντυπωσιακούς προορισμούς που θα δημιουργηθούν στο Ελληνικό, ενώ τον σχεδιασμό του έργου ανέλαβε το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Aedas, με έδρα το Χονγκ Κονγκ, το οποίο υπογράφει σημαντικά έργα σε όλο τον κόσμο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ