Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Μαϊ-2023 10:15

  Motor Oil: Κάνει άλλο ένα βήμα για την επέκταση της στις ΑΠΕ με την εξαγορά της ΟΥΝΑΓΚΙ

  Αύξηση 73% στις πωλήσεις της Motor Oil
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ποσοστό 75% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με την επωνυμία ΟΥΝΑΓΚΙ Α.Ε. απέκτησε η MOTOR OIL RENEWABLE ENERGY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. (MORE), θυγατρική της Motor Oil.

  Αντικείμενο της ΟΥΝΑΓΚΙ είναι η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ η εταιρεία, στο πλαίσιο εκπλήρωσης του καταστατικού της σκοπού, δύναται να συμμετέχει σε άλλες όμοιες ή συναφείς εταιρείες, αναφέρει η Motor Oil σε σχετική ανακοίνωση.

  Η ΟΥΝΑΓΚΙ Α.Ε. συμμετέχει με ποσοστό 51% στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιρειών ΜΠΑΛΙΑΓΑ ΙΚΕ, ΤΕΙΧΙΟ Α.Ε. και ΠΙΒΟΤ ΣΟΛΑΡ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ  οι οποίες διαθέτουν χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών έργων σε διάφορα στάδια συνολικής ονομαστικής ισχύος 1,9 GW στη Μακεδονία και την Κεντρική Ελλάδα.

  Η συναλλαγή εντάσσεται στην στρατηγική του Ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. για την επέκταση και εδραίωσή του στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, σημειώνει η εισηγμένη.

  Σημειώνετια ότι η εταιρεία Unagi, την οποία εξαγοράζει η ΜΟΗ, συνεργάζεται με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες στις κοινές εταιρείες Baliaga, Pivot Solar και Teichio, όπου η ΔΕΗΑΝ διατηρεί μερίδιο 49%. 

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ