Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Μαρ-2023 23:00

  Χρονιά ρεκόρ για τη Μοτοδυναμική - Προτείνει μέρισμα 0,09 ευρώ ανά μετοχή

  Μοτοδυναμική: Διανομή καθαρού μερίσματος 0,038 ευρώ ανά μετοχή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με ισχυρή ανάπτυξη σε όλα τα μεγέθη έκλεισε το 2022 για την Μοτοδυναμική. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις ανήλθαν στα 132 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 39,4% σε σύγκριση με το 2021. Τα κέρδη προφόρων, τόκων & αποσβέσεων (Ebitda) ανήλθαν σε 25,2 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 78%, και τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν στα 14,2 εκατ. υπερδιπλάσια από αυτά του 2021. Ως εκ τούτου, το Δ.Σ. θα προτείνει στη Γενική Συνέλευση διανομή μερίσματος στους μετόχους 0,09 ευρώ/μετοχή έναντι 0,04 ευρώ την περυσινή χρονιά.

  Οι πωλήσεις δικύκλων & προϊόντων θάλασσας (Yamaha), παρά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, ανήλθαν στα 62 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 19,3%. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων (Porsche) ανήλθαν στα 26,8 εκατ. ευρώ με αύξηση 37,9%. Η δραστηριότητα ενοικίασης αυτοκινήτων (Sixt) συνέχισε την εντυπωσιακή ανάκαμψη μετά τους περιορισμούς της πανδημίας, με τις πωλήσεις να ανέρχονται σε 43,4 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 85,2% σε σύγκριση με το 2021. 

  Κατά το 2022, το μακροπρόθεσμο ενεργητικό του Ομίλου ανήλθε στα 54,3 εκατ. ευρώ (εξαιρώντας την επίδραση του ΔΠΧΑ 16) παρουσιάζοντας αύξηση 30,7% έναντι του 2021. Η αύξηση οφείλεται κυρίως στις επενδύσεις σε στόλο προς ενοικίαση (Sixt). Οι θετικές λειτουργικές χρηματοροές του Ομίλου συνέβαλαν στη χρηματοδότηση του νέου στόλου της Sixt, με το υπόλοιπο μέρος της επένδυσης να προέρχεται από δανεισμό. Έτσι, ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου, ανήλθε στα 19 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 8,7 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το 2021.

   Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, κος Πάρης Κυριακόπουλος δήλωσε: " Η χρονιά έκλεισε για την ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, με άκρως εντυπωσιακά αποτελέσματα σε όλες τις δραστηριότητες. Η Sixt ξεπέρασε κάθε προσδοκία το 2022, με τα έσοδα από τις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις αυτοκινήτων να είναι αυξημένα κατά 47% σε σχέση με το 2019. Ανάλογα, θεαματική και η κερδοφορία. Η Yamaha και η Porsche, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν - και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν - στην εφοδιαστική αλυσίδα, έκλεισαν τη χρονιά με ρεκόρ πωλήσεων και κερδοφορίας. Παρακολουθούμε το ασταθές γεωοικονομικό και πολιτικό περιβάλλον και συνεχίζουμε να επενδύουμε στην στρατηγική και στις αγορές μας. Η ομάδα και οι συνεργάτες της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ έχουν βάλει τα θεμέλια για περαιτέρω ανάπτυξη των μεγεθών του Ομίλου τα επόμενα χρόνια."

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ