Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Μαρ-2023 07:45

  Αποχωρεί η Cosmote από το κτίριο Καρελά στην Παιανία - Αναζητείται νέος ένοικος

  Αποχωρεί η Cosmote από το κτίριο Καρελά στην Παιανία - Αναζητείται νέος ένοικος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελένης Μπότα

  Από το κτίριο Καρελά (Karela Office Park) στην Παιανία αναμένεται να αποχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το τέλος Μαΐου - αρχές Ιουνίου, η Cosmote.

  Το κτίριο ανήκει στην Prodea και πρόκειται για το πρώτο πράσινο πιστοποιημένο κτίριο στην Ελλάδα. 

  Η κατασκευή του ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, και περατώθηκε τον Οκτώβριο του 2012 από την Dimand. Κατά την κατασκευή χρησιμοποιήθηκαν οικολογικά υλικά (με προσμείξεις από ανακυκλωμένα υλικά). Μετά την ολοκλήρωση των σχετικών δοκιμών, το κτίριο παραδόθηκε στον όμιλο του ΟΤΕ το πρώτο τρίμηνο του 2013, ενώ τον Μάρτιο του ίδιου έτους έλαβε τη χρυσή πιστοποίηση, κατά το πρότυπο LEED.  

  Το κτίριο απέκτησε τη συγκεκριμένη διάκριση χάρη μεταξύ άλλων, στη δημιουργία χώρου πρασίνου επιφάνειας 11 στρεμμάτων στην οροφή προς ελάττωση του επιπέδου της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του και στην εγκατάσταση αυτόματων περιστρεφόμενων συστημάτων προς βελτίωση της σκίασης και του φυσικού φωτισμού.

  Πρόκειται για γραφειακό συγκρότημα 61.135 τ.μ., που περιλαμβάνει τρία υπόγεια πάρκινγκ, εστιατόρια, καφέ, γυμναστήριο και βοηθητικούς χώρους με πράσινη ταράτσα.

  Το Karela Office Park είναι ορατό από τον αυτοκινητόδρομο της Αττικής Οδού ενώ κοντά στο κτίριο αναμένεται σύντομα να προστεθεί και νέος σταθμός του προαστιακού μετά από δωρεά που έγινε από clusters εταιρειών οι οποίες χρηματοδότησαν τη μελέτη και κατασκευή στάσης, στην περιοχή Καρελά.

  Το έργο προβλέπει τη σύνδεση των οικισμών της Παιανίας, Καρελά, των Σπάτων, αλλά και των βιομηχανικών ζωνών της περιοχής, με το Μητροπολιτικό Συγκρότημα της Αθήνας.

  Μετά την αποχώρηση της Cosmote, αναμένεται να αναζητηθεί από την Prodea νέος ένοικος για τη μίσθωση του κτιρίου. 

  Πού μετακομίζει η Cosmote

  Στο Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι αναμένεται να μεταφερθεί το σύνολο των εργαζομένων της Cosmote (περί τους 1.400 εργαζόμενους) από το κτίριο της Παιανίας. 

  Ήδη αυτή τη στιγμή το κτίριο - τοπόσημο του ΟΤΕ βρίσκεται σε φάση ανακατασκευής, ενώ η ολοκλήρωση των εργασιών αναμένονται τον προσεχή Νοέμβριο. 

  Η πιο σημαντική παράμετρος που σχετίζεται με την εκτέλεση των εργασιών είναι ότι το κτίριο ανακατασκευάζεται ενώ χρησιμοποιείται, ενώ μετά την ολοκλήρωσή του θα λάβει πιστοποίηση LEED.

  Όσον αφορά τις κυριότερες αλλαγές που θα υπάρξουν εντός του κτιρίου είναι η μετατροπή σε περιβάλλον εργασίας opencpace και smartworking, ενώ μετά την ανακατασκευή του θα διαθέτει και έξυπνα συστήματα μέτρησης όλων των παραγόντων εργασίας όπως θερμοκρασία, υγρασία, αιωρούμενα στερεά, μετρήσεις φωτεινότητας και το σύνολο αυτών των στοιχείων θα ελέγχονται τακτικά. 

  Το έργο έχει αναλάβει η ΟΤΕ Ακίνητα, θυγατρική του Ομίλου ΟΤΕ.  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ