Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Μαρ-2023 21:09

  "Λευκός καπνός" για είσοδο Μπάκου - Καϋμενάκη - Εξάρχου στην Attica Bank

  "Λευκός καπνός" για είσοδο Μπάκου - Καϋμενάκη - Εξάρχου στην Attica Bank
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Βάσως Αγγελέτου

  Αίσια έκβαση είχαν οι συζητήσεις των υποψήφιων επενδυτών Μπάκου - Καϋμενάκη - Εξάρχου με τους υφιστάμενους μετόχους της Attica Bank η όποια διασφαλίζει την είσοδο της Thrivest στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου "με υψηλό ποσό", όπως αναφέρουν στο Capital.gr κύκλοι του εφοπλιστικού σχήματος.

  Δεν διευκρινίζουν, ωστόσο, οι ίδιες πηγές εάν ο ιδιώτης επενδυτής θα συνεισφέρει με το ποσό των 100 εκατ. ευρώ σύμφωνα με την πρόθεση που είχε διατυπώσει με επιστολή του στους μετόχους της τράπεζας το προηγούμενο διάστημα.

  Επιβεβαιώνουν, πάντως, ότι "όλα τα εμπλεκόμενα μέρη κατέληξαν σε καταρχήν συναντίληψη για τον οδικό χάρτη που περιλαμβάνει την είσοδο της Thrivest συμφερόντων Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου, ως ιδιώτη επενδυτή, στην ΑΜΚ της Attica Bank".

  Προσθέτουν, μάλιστα, ότι "ισχυρή πεποίθηση της Thrivest είναι ότι η διαδικασία που καταρχήν συμφωνήθηκε, δημιουργεί θετικές προοπτικές, τόσο για την Τράπεζα Αττικής, όσο και για δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πόλου στο μέλλον", αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Capital.gr, η τρέχουσα εβδομάδα αναμενόταν να είναι κρίσιμη για τη μη συστημική τράπεζα, καθώς η Thrivest επέμενε στη δέσμευση των μετόχων σε μια προγραμματική συμφωνία η οποία θα προδιαγράφει τα βήματα της Attica Bank μετά την ΑΜΚ, με αιχμή την εξυγίανση του ενεργητικού της και τη συγχώνευσή της με την Παγκρήτια Τράπεζα -συμφερόντων Thrivest.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ