Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Μαρ-2023 08:00

  Microsoft Hellas: Γιατί ξενοίκιασε τα γραφεία της Softomotive

  Microsoft Hellas: Γιατί ξενοίκιασε τα γραφεία της Softomotive
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ματίνας Χαρκοφτάκη 

  Περίπου 10 χιλιόμετρα χωρίζουν τα κεντρικά γραφεία της Microsoft Hellas από το ιδιαίτερα προβεβλημένο κτίριο The Orbit, το οποίο μέχρι πρότινος στέγαζε την εγχώρια έδρα της Softomotive, της ελληνικών συμφερόντων εταιρείας παραγωγής λογισμικού, η οποία εξαγοράστηκε πριν περίπου τρία χρόνια από τον αμερικανικό κολοσσό τεχνολογίας. 

  Αυτή, λοιπόν, την απόσταση ανάμεσα στα δύο κτίρια, τα οποία εντοπίζονται επί της λεωφόρου Κηφισίας αλλά και όχι μόνο θέλησε να εκμηδενίσει η διοίκηση της Microsoft Hellas μέσα από την προ λίγων μηνών απόφασή της να ξενοικιάσει τους χώρους γραφείων που διατηρούσε περίπου από το 2020 η Softomotive. 

  Πλέον, οι εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολούνταν για την Softomotive και στη συνέχεια μετά την εξαγορά για την Microsoft, μεταφέρθηκαν από το The Orbit στα κεντρικά γραφεία που διαθέτει η τελευταία στο Μαρούσι. Να σημειωθεί ότι ο χώρος που φιλοξενούσε τη Softomotive έχει ήδη ενοικιαστεί στη Netcompany - Intrasoft, ενώ το The Orbit είναι πλήρως μισθωμένο με σημαντικούς μισθωτές, όπως για παράδειγμα οι Diageo, ZeniΘ και Ticketmaster.

  Η απόφαση για τη λύση του συμβολαίου με την Noval 

  Συγκεκριμένα, στις 10 Ιανουαρίου του 2023, ο πρόεδρος της Microsoft Hellas, Benjamin Orndorff ενημέρωσε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ότι προτίθεται να προχωρήσει στη λύση του συμβολαίου μίσθωσης που είχε συναφθεί με την Noval Property στην οποία ανήκει το συγκρότημα γραφείων The Orbit. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται η Microsoft είχε καταβάλει στην εκμισθώτρια εταιρεία το ποσό των 82.613 ευρώ ως εγγυοδοσία, το οποίο αναμένται να εισπράξει λόγω της ολοκλήρωσης του μισθωτηρίου. 

  Η συγκεκριμένη κίνηση συμβαδίζει με το γενικότερο κλίμα της στρατηγικής περιορισμού των εξόδων, που υλοποιούν οι περισσότερες τεχνολογικές εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω των έντονων πληθωριστικών πιέσεων και του ασταθούς μακροοικονομικού περιβάλλοντος, ωστόσο έρχεται σε αντίθεση με τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί λίγο μετά την είσοδό της Softomotive στην οικογένεια της Microsoft, οι οποίες έθεταν το μέχρι πρότινος στρατηγείο της στο The Orbit στο επίκεντρο της περαιτέρω εξέλιξης των δραστηριοτήτων της υπό το άγρυπνο πάντοτε βλέμμα της αμερικανικής πολυεθνικής. 

  Τι λένε πηγές της Microsoft Hellas στο Capital.gr 

  Σε κάθε περίπτωση πάντως, πηγές προσκείμενες στην Microsoft Hellas σημειώνουν στο Capital.gr, ότι η λήξη της συνεργασίας με το The Orbit και η μετακόμιση στο Μαρούσι αποφασίστηκε για την καλύτερη ενσωμάτωση και προσαρμογή των εργαζομένων στην κουλτούρα και το εργασιακό περιβάλλον της Microsoft, απόφαση που "πριμοδοτήθηκε" και από τη συγκυρία ότι υπήρχε κενός χώρος διαθέσιμος στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Μαρούσι στο πλαίσιο του υβριδικού μοντέλου εργασίας που ακολουθεί η εταιρεία.

  Να σημειωθεί ότι η Softomotive, η οποία δημιουργήθηκε το 2005 από δύο απόφοιτους του τμήματος Πληροφορικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Αργύρη Κανινή και τον Μάριο Σταυρόπουλο και έχει την έδρα της στο Λονδίνο, απασχολεί στη χώρα μας περίπου 90 εργαζόμενους σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις του 2021.

  Το τελευταίο διάστημα πολύς λόγος έχει γίνει για τη στρατηγική αναδιάρθρωσης την οποία έχει ξεκινήσει να "ξεδιπλώνει" η Microsoft από τις αρχές του 2023 σε παγκόσμιο επίπεδο και η οποία προβλέπει την απόλυση 10.000 εργαζομένων από τους κόλπους του οργανισμού μέχρι το τρίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Από την πλευρά του, ο ελληνικός βραχίονας της εταιρείας, μέχρι στιγμής, κρατά κλειστά τα χαρτιά του για το πώς θα κινηθεί. 

  Θυμίζουμε ότι η Microsoft Hellas ΑΒΕΕ εμφάνισε τζίρο 57,481 εκατ. ευρώ για την οικονομική χρήση 1/7/2021 μέχρι 30/6/2022 έναντι 48,749 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο προηγούμενο διάστημα την ίδια στιγμή που η καθαρή κερδοφορία διαμορφώθηκε στα 5,678 εκατ. ευρώ έναντι 5,651 εκατ. ευρώ ενώ ο αριθμός του προσωπικού της στην χρήση 2021-2022 ανερχόταν στα 260 άτομα. 


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ