Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Μαρ-2023 07:32

  Γιατί βρέθηκε εκτός Dolphin Capital Investors ο Μ. Καμπουρίδης

  Γιατί βρέθηκε εκτός Dolphin Capital Investors ο Μ. Καμπουρίδης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

  Τέλος στη συνεργασία της με τον Μίλτο Καμπουρίδη και τη συμφωνία διαχείρισης επενδύσεων με την Dolphin Capital Partners (DCP) έβαλε με χθεσινή της ανακοίνωση η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου- Dolphin Capital Investors (DCI).

  Αιτία, όπως αναφέρει, είναι πως η DCP "εισήλθε σε απόρρητη συμφωνία υπό όρους με τον αγοραστή του θερέτρου Amanzoe στο Πόρτο Χέλι την ίδια στιγμή που η εταιρεία πουλούσε το μερίδιό της στη συγκεκριμένη τουριστική μονάδα το 2018. Η συμφωνία επέτρεπε στη DCP να αγοράσει επιπλέον 15% στην DolphinCI Fourteen, το όχημα ειδικού σκοπού που ελέγχει τα δικαιώματα στο Amanzoe". "Πρόκειται για συμφωνία πέραν της γνωστής η οποία είχε αποκαλυφθεί και η οποία έδινε δικαίωμα στην DCP να αποκτήσει αρχικό ποσοστό15% στην DolphinCI Fourteen" όπως σημειώνει.

  Τι λένε πηγές της Dolphin Capital Partners

  "Η άποψη μας είναι ότι  το όλο ζήτημα δημιουργήθηκε από προσχεδιασμένες και ιδιοτελείς ενέργειες των διευθυντών της DCI Nick Paris και Nicolai Huls οι οποίοι προέβησαν στην καταγγελία της σύμβασης προσχηματικά, έτσι ώστε να τοποθετηθούν οι ίδιοι σε εκτελεστικές θέσεις (ενώ είχαν διορισθεί ως μη εκτελεστικοί διευθυντές)" αναφέρουν από την πλευρά τους πηγές της Dolphin Capital Partners με τις οποίες επικοινώνησε το Capital.gr. "Με τις ανωτέρω ενέργειες διαφώνησε καταφανώς ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ της DCI o οποίος και παραιτήθηκε προ ενός μήνα" προσθέτουν.

  "Το θέμα βρίσκεται πλέον στα χέρια των δικηγόρων της DCP, οι οποίοι έχουν λάβει ρητή εντολή να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προστατεύσουν τα συμφέροντα της DCP.

  Οι δικηγόροι μας στην Αγγλία (Reed Smith LLP) έχουν ήδη προχωρήσει στη σύνταξη σχετικών επιστολών προς το ΔΣ της DCI απαιτώντας τη συμμόρφωση του με τις συμβατικές υποχρεώσεις του. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει εν ευθέτω χρόνω θα προχωρήσουν στις κατάλληλες νομικές ενέργειες" συμπληρώνουν από την πλευρά της Dolphin Capital Partners.

  Είχε προηγηθεί ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία "η DCP είναι απολύτως βέβαιη για την ουσιαστική και νομική ορθότητα των θέσεων και επιφυλάσσεται ρητά για την προάσπιση όλων των νόμιμων και συμβατικών δικαιωμάτων της".

  Σημειώνεται πως οι εξελίξεις αυτές δεν επηρεάζουν το One&Only Kea Island στο οποίο η DCP είναι μέτοχος και διαχειριστής και στο οποίο η DCI δεν διατηρεί καμία συμμετοχή. Ο Μίλτος Καμπουρίδης επίσης παραμένει μέτοχός της DCI με ποσοστό 10%.

  Η συμφωνία για την πώληση από την DCI του Amanzoe στην Grivalia

  Τον Αύγουστο του 2018 η Grivalia Hospitality S.A. σε συνεργασία με την Dolphin Capital Partners  είχαν προχωρήσει σε συμφωνία εξαγοράς του 100% του Amanzoe από την Dolphin Capital Investors κατά ποσοστό 85% η Grivalia Hospitality και κατά 15% η Dolphin με τους ίδιους όρους.

  Το καθαρό τίμημα που καταβλήθηκε στην DCI από τους αγοραστές κατά την αναλογία τους ανερχόταν στα €5,8 εκατομμύρια και επιπροσθέτως οι αγοραστές αναλάμβαναν όλες τις υφιστάμενες δανειακές υποχρεώσεις του Amanzoe (76,5 εκ ευρώ).

  Την προηγούμενη εβδομάδα, η Dolphin Capital Partners  πούλησε το ποσοστό της στη Grivalia Hospitality, θέλοντας όπως λένε οι πληροφορίες να επικεντρωθεί στο πρότζεκτ του One&Only.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ