Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Φεβ-2023 07:40

  Πρες-Ελλάς: Ξανά στο "σφυρί" η έκταση των 8,8 στρεμμάτων στην Παλλήνη

  Πρες-Ελλάς: Ξανά στο "σφυρί" η έκταση των 8,8 στρεμμάτων στην Παλλήνη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ματίνας Χαρκοφτάκη

  Ένα ακόμη περιουσιακό στοιχείο της Πρες-Ελλάς οδηγείται ξανά στο μονοπάτι της ηλεκτρονικής εκποίησης στις 22 Φεβρουαρίου.

  Το όνομα του μιντιακού ομίλου, που δημιουργήθηκε πριν περίπου 50 χρόνια από τα αδέλφια Μάκη και Γιώργο Κουρή, δεν είναι άγνωστο στην πλατφόρμα των πλειστηριασμών καθώς έχει μπλεχτεί σε αυτή την περιπέτεια εδώ και τουλάχιστον μια πενταετία. 

  Στην προκειμένη περίπτωση έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει εκ νέου το "σφυρί" για μια έκταση στην περιοχή της Παλλήνης ενώ τη διαδικασία επισπεύδει η Special Financial Solutions. 

  Πρόκειται για ένα οικόπεδο, συνολικής επιφάνειας 8.780 τ.μ., το οποίο προέρχεται από την συνένωση τριών όμορων εκτάσεων και βρίσκεται στη θέση Πουμπανθι στην Ανθούσα του δήμου Παλλήνης ενώ διαθέτει πρόσοψη τόσο στη λεωφόρο Ανθούσας, όσο και στην οδό Ιάσωνος.

  Η μείωση της τιμής εκκίνησης 

  Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει μειωθεί λόγω των προηγούμενων άγονων πλειστηριασμών στο ποσό των 1,168 εκατ. ευρώ από τα 1,299 εκατ. ευρώ που είχε τεθεί στην αρχική έκθεση. 

  Εντός της εν λόγω ενιαίας έκτασης δεν εντοπίζεται κάποιο κτίσμα ενώ, όπως σημειώνεται στην έκθεση εκτίμησης, θα είναι άρια και οικοδομήσιμη μετά από την κύρωση της πράξης εφαρμογής καθώς το ακίνητο βρίσκεται σε περιοχή που εγκρίνεται η πολεοδομική μελέτη επέκτασης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Ανθούσας. 

  Τα άγονα "σφυριά" που έχουν προηγηθεί, τα οποία οδήγησαν και στην περαιτέρω μείωση της εμπορικής του αξίας, υποδηλώνουν εν μέρει το χαμηλό ενδιαφέρον που καταγράφεται για το συγκεκριμένο οικόπεδο, το οποίο εμφανίζει συγκεκριμένες αδυναμίες. Στις τελευταίες συγκαταλέγεται ότι εκκρεμεί η πράξη εφαρμογής καθώς και ότι πρόκειται για μη εμπορεύσιμη επιφάνεια. 

  Η περιοχή έχει χαρακτήρα οικιστικό με χαμηλό συντελεστή δόμησης, η οποία κρίνεται σαν κατάλληλη για ανέγερση μονοκατοικίας. 

  Τα βάρη του ακινήτου 

  Σε ό,τι αφορά τα βάρη, το συγκεκριμένο ακίνητο φέρει, μεταξύ άλλων, προσημείωση υποθήκης υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς από το 2003, για ποσό 6,5 εκατ. ευρώ, προσημείωση υποθήκης υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς από το 2017 για ποσό 3 εκατ. ευρώ καθώς και υποθήκη υπέρ της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων από το 2021 για ποσό 8.917.602 ευρώ. 

  Πάντως αυτό δεν είναι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της Πρες-Ελλάς για το οποίο θα χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί μέσα στο επόμενο διάστημα. Για πολλοστή φορά, θα γίνει προσπάθεια την 1η Μαρτίου να εκποιηθούν οι εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Ταύρο, που στο παρελθόν αποτελούσαν τη ναυαρχίδα των εκδοτικών και τηλεοπτικών εγχειρημάτων του Γιώργου Κουρή, μεταξύ των οποίων, η εφημερίδα Αυριανή και το Κανάλι 29. 

  Η τιμή εκκίνησης έχει πλέον τεθεί στα 1,635 εκατ. ευρώ ενώ επισπεύδουσα και σε αυτή την περίπτωση είναι η Special Financial Solutions. 

  Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία εμφανίζει να διαθέτει μια σειρά από ακίνητα, η πλειοψηφία των οποίων, ωστόσο, δεν εντάσσεται στην κατηγορία των φιλέτων, παράγοντας που δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό την ύπαρξη επενδυτικού ενδιαφέροντος. 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ