Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Φεβ-2023 09:00

  Έμφαση στη δημιουργικότητα και την καινοτομία από την Theofylaktos

  Έμφαση στη δημιουργικότητα και την καινοτομία από την Theofylaktos
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με αξίες της την ευελιξία, την προσαρμοστικότητα, τη δημιουργική σκέψη και τον σεβασμό προς το περιβάλλον, κάτι που αποτυπώνεται στα προϊόντα που διαθέτει στην αγορά που προέρχονται συχνά από οικολογικά ή ανακυκλωμένα υλικά, η επιχείρηση διάθεσης εταιρικών δώρων Theofylaktos δείχνει τον δρόμο για την επόμενη μέρα στο σύγχρονο επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Ο τομέας των οικολογικών προϊόντων και της οικολογίας ευρύτερα, είναι κάτι στο οποίο η επιχείρηση αλλά και ο επικεφαλής της Ιωάννης Θεοφύλακτος μαζί με τον αδερφό του Δημήτρη, αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία το τελευταίο διάστημα. Ακλόνητη πεποίθηση για τον ίδιο, δεύτερης γενιάς επιχειρηματία στην οικογενειακή εταιρική οντότητα, είναι ότι το μέλλον στα περισσότερα καταναλωτικά αγαθά σχετίζεται με την επαναχρησιμοποίησή τους και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που αυτά αφήνουν, στοχεύοντας αυτές τις αρχές να τις μεταλαμπαδεύει και σε όλες τις εκφάνσεις δραστηριότητας της Theofylaktos.

  Κυρίαρχο συστατικό που ο ίδιος εκπέμπει εκτός των άλλων και φροντίζει να μεταδίδει και στους συνεργάτες του, είναι η ξεχωριστή ομορφιά που παρουσιάζει η δημιουργία νέων πραγμάτων και η εξέλιξη καθώς αμφότερα προσδίδουν ενδιαφέρον τόσο στην καθημερινότητα όσο και σε μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα. Όντας φύσει ανήσυχος, πιστεύει ότι η διαρκής αναζήτηση αποτελεί ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του επιχειρείν, και οδηγεί σε νέα πράγματα, καινούργια γεγονότα και καταστάσεις, σε καινοτομία και που στην πραγματικότητα δεν επιτρέπει καμία σκέψη ή ενδεχόμενο στασιμότητας, καθώς τα πάντα βρίσκονται σε αέναη κίνηση.

  Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Ιωάννης Θεοφύλακτος είχε εξομολογηθεί χαρακτηριστικά στον συνομιλητή του, ότι "είναι όμορφο να έχεις έναν σπόρο στα χέρια σου, να τον ρίχνεις στο έδαφος και να τον βλέπεις να εξελίσσεται σε ένα όμορφο και υγειές φυτό". 

  Το πάθος για δημιουργία

  Εκφράζοντας τον ρομαντισμό που μπορεί να κρύβει η κάθε μορφής επιχειρηματική δραστηριότητα, στην ίδια συνέντευξη είχε παρομοιάσει τον εκάστοτε επιχειρηματία ως τον μαέστρο μίας ορχήστρας που έχει τη δύναμη και την ικανότητα να συντονίζει πολλούς διαφορετικούς ήχους, δημιουργώντας τελικά ένα ενιαίο μουσικό σύνολο. "Κάθε εταιρεία μοιάζει με μία ορχήστρα. Το μοντέλο δημιουργίας και οργάνωσης της στρατηγικής και των λειτουργιών της είναι σχεδόν το ίδιο για κάθε επιχείρηση. Ωστόσο, κάθε εταιρεία που ασκεί ένα διαφορετικό αντικείμενο δραστηριότητας, παράγει έναν διαφορετικό ήχο", είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στη συγκεκριμένη συνέντευξη. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος προέρχεται από τον χρηματοοικονομικό τομέα και ουδεμία σχέση είχε μέχρι και πριν από δύο χρόνια που ενεπλάκη στα πεπραγμένα της Τheofylaktos, τόσο με την παραγωγή όσο και με το εταιρικό δώρο στο οποίο επικεντρώνεται η επιχείρησή του, κατάφερε να εντοπίσει τα στοιχεία εκείνα που την καθιστούν ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα γι’ αυτό που πρεσβεύει, παράγει και έχει τον τρόπο να μεταδίδει σε όλους όσους γίνονται αποδέκτες των προϊόντων της, είτε πρόκειται για εμπορικούς της συνεργάτες, είτε για τον τελικό αποδέκτη ενός δώρου.

  Ιωάννης Θεοφύλακτος

  Στοιχείο ανθεκτικότητας μίας οντότητας, αποτελεί κατά τον ίδιο η ευελιξία που εκείνη μπορεί να επιδείξει σε κρίσιμες στιγμές. Κάτι που συνέβη μέσα στην πανδημία, όταν εκείνος κλήθηκε να αναλάβει τον δύσκολο ρόλο του επικεφαλής της. Ήταν εκείνη η στιγμή που η Theofylaktos χρειάστηκε να μεταβάλει το σύνολο των λειτουργιών της εφοδιαστικής της αλυσίδας για να συνεχίσει να τροφοδοτεί απρόσκοπτα τους πελάτες της, ανταποκρινόμενη σε τρέχουσες συνθήκες και όχι πλέον σε μελλοντικές προβλέψεις και κάποιο μοντέλο μακρόπνοου σχεδιασμού.

  Τα αντανακλαστικά που επέδειξε σε αυτή την χρονική περίοδο ισχυροποίησαν τις σχέσεις εμπιστοσύνης με την πελατειακή της βάση, κάτι που εξαργυρώνει μετά την έξοδο από την πανδημία και τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας που στάθηκαν εμπόδιο στην απρόσκοπτη λειτουργία αρκετών επιχειρήσεων. 

  Τα προϊόντα και το αντικείμενο δραστηριότητας της Theofylaktos

  Η Theofylaktos ΑΕ δραστηριοποιείται στη δημιουργία προσωποποιημένων προϊόντων και ολοκληρωμένων διαφημιστικών καμπανιών με ειδίκευση στα προωθητικά και εταιρικά δώρα παντός τύπου. Μέχρι σήμερα εξυπηρετεί περισσότερες από 2.500 εταιρείες ετησίως σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και περισσότερα από 1.000 σημεία λιανικής πώλησης. Η εταιρεία είναι επίσημος partner και αποκλειστικός συνεργάτης του μεγαλύτερου ιταλικού οίκου ημερολογιακών εκδόσεων και σημειωματαρίων Castelli Italy, ενώ από το 2019 ειδικεύεται σε ευρύτερη γκάμα εταιρικών δώρων και επώνυμων ειδών executive.

  Για την επίτευξη αυτού του στόχου η Theofylaktos δημιούργησε στρατηγικές συνεργασίες με καταξιωμένα brands όπως Mont Blanc, Hugo Boss, Cerutti κ.α. και επιμελείται την διάθεση της πληρέστερης συλλογή επώνυμων εταιρικών δώρων στην Ελληνική αγορά. Η έδρα και κεντρική αποθήκη της εταιρίας βρίσκεται στην Αθήνα, ενώ διατηρείται υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη για την αμεσότερη εξυπηρέτηση των συνεργατών στη Συμπρωτεύουσα αλλά και στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ