Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Ιαν-2023 18:22

  BofA και Morgan Stanley θα τρέξουν την εισαγωγή του "Ελ. Βενιζέλος" στο Χρηματιστήριο

  BofA και Morgan Stanley θα τρέξουν την εισαγωγή του "Ελ. Βενιζέλος" στο Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το ΤΑΙΠΕΔ επέλεξε τις τράπεζες για την εισαγωγή του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση του θέματος και μίλησαν στο Bloomberg.

  Ειδικότερα, όπως αναφέρει το πρακτορείο, για τη δημόσια εγγραφή μεριδίου 30% του αεροδρομίου η οποία θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, επιλέχθηκαν οι Bank of America και Morgan Stanley.

  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, ως ανώτερος  bookrunner και οικονομικός σύμβουλος για τη συμφωνία επιλέχθηκε η Deutsche Bank.

  Το ΤΑΙΠΕΔ αναμένει το μερίδιό του να αποτιμηθεί από 800 εκατ. έως 1 δισ. ευρώ ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς, είχε δηλώσει ο CEO Δημήτρης Πολίτης σε συνέντευξή του αυτόν το μήνα.

  Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg, η εισαγωγή του αεροδρομίου Αθηνών στο ΧΑ θα μπορούσε να καταστεί η μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή στην Ελλάδα από το 2000.

  Επιπλέον, όπως σημειώνει το πρακτορείο, έρχεται σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία η ευρωπαϊκή αγορά δημόσιων εγγραφών ανακάμπτει σταδιακά από το απογοητευτικό 2022, κατά το οποίο η δραστηριότητα σχεδόν σταμάτησε εν μέσω αυξημένων ανησυχιών για τον πληθωρισμό και την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

  Σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg, στο σχήμα που θα τρέξει την εισαγωγή θα μπορούσαν να προστεθούν περισσότερες τράπεζες, ενώ προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για το μέγεθος ή το χρονοδιάγραμμα της πώλησης των μετοχών.

  Σημειώνεται ότι εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ και των τραπεζών δεν θέλησαν να σχολιάσουν στο πρακτορείο τις πληροφορίες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ