Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Ιαν-2023 07:53

  Mirum: Αρχές φθινοπώρου μπουλντόζες στο Elounda Hills

  Mirum: Αρχές φθινοπώρου μπουλντόζες στο Elounda Hills
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελένης Μπότα 

  Στην τελική ευθεία μπαίνει το Εlounda Hills, του τουριστικού project της Mirum Hellas στην Κρήτη.

  Μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται η έκδοση όλων των σχετικών αδειών και η έναρξη κατασκευής της πρώτης φάσης του έργου στις αρχές του φθινοπώρου. 

  Όπως ανέφερε χτες η διοίκηση της Mirum Hellas κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους του Τύπου, το εκτιμώμενο κόστος της συνολικής επένδυσης (μαζί με τις επανεπενδύσεις) ανέρχεται σε περίπου 500 εκατ. ευρώ, και βασίζεται σε ίδια κεφάλαια της εταιρείας, τραπεζικό δανεισμό και προπωλήσεις κατοικιών. Το έργο θα καταλάβει συνολική έκταση 56 εκταρίων, με την ολοκλήρωσή του να τοποθετείται το 2027, ενώ έως το καλοκαίρι του 2026 θα έχει ολοκληρωθεί ένα σημαντικό μέρος. 

  Στο πλαίσιο της α’ φάσης του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ, αναμένεται να αναπτυχθούν δύο πολυτελή ξενοδοχεία. Το ένα εξ αυτών, δυναμικότητας 137 δωματίων, μαζί με 66 branded βίλες και 81 branded διαμερίσματα θα αποτελέσουν τον κεντρικό πυρήνα του project. Τo δεύτερο ξενοδοχείο, 15 δωματίων, θα αναπτυχθεί στην περιοχή όπου θα κατασκευαστεί η μαρίνα, η οποία θα έχει δυνατότητα ελλιμενισμού 64 σκαφών. Εκτός από τα δύο ξενοδοχεία, στο πλαίσιο της α’ φάσης του έργου θα δημιουργηθούν 31 branded διαμερίσματα, 2 non branded βίλες, 80 non branded διαμερίσματα, καθώς και πρόσθετες σχετικές υποδομές, με τις τιμές πώλησης των branded κατοικιών να ξεκινούν από περίπου 1,5 εκατ. ευρώ και μπορεί να υπερβούν τα 7,5 εκατ. ευρώ.

  Η δεύτερη φάση είναι περιφερειακή και περιλαμβάνει επιπλέον 31 branded διαμερίσματα, 2 non branded βίλες και 80 non branded διαμερίσματα, καθώς και πρόσθετες σχετικές υποδομές και ανέσεις. 

  Η "One Hotels" θα είναι ο hotel operator που θα αναλάβει τη διαχείριση των ξενοδοχείων και κάποιων εκ των κατοικιών, ενώ τη διαχείριση της μαρίνας, που θα διαθέτει boutique ξενοδοχείο, yacht club, τραπεζαρία και αγκυροβόλιο για σκάφη που εκτείνονται έως και τα 70 μέτρα, θα αναλάβει η εταιρεία Camper & Nicholson

  Τι περιλαμβάνει το project

  Το project "Elounda Hills" αναπτύσσεται σε 6 διαφορετικές χωρικές ενότητες. Στην πρώτη και μεγαλύτερη έκταση των 950 στρεμμάτων, τα "Ελληνικά", θα αναπτυχθούν ένα ξενοδοχείο και μία μαρίνα, στη δεύτερη χωρική ενότητα, με την επωνυμία "Κούνδουρος", θα ανακατασκευαστεί η Βίλα του Κούνδουρου, στην οποία πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της γνωστής ελληνικής ταινίας "Η νεράιδα και το παλικάρι". Για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης Βίλας αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα η έκδοση της σχετικής οικοδομικής άδειας. 

  Η τρίτη χωρική ενότητα, έκτασης 9 στρεμμάτων, με την επωνυμία "Μικρό Βαθύ" περιλαμβάνει 5 βίλες, τις Seasons Villas, και αναμένεται έγκριση για την πολεοδόμηση 230 τ.μ. επιπλέον.

  Η τέταρτη χωρική ενότητα με την επωνυμία "Αλμυρός-Ακρωτήρι" περιλαμβάνει το boutique ξενοδοχείο Island Concept, ενώ στην πέμπτη περιοχή, με την επωνυμία "Βαθύ", έκτασης 110 στρεμμάτων, θα αναπτυχθούν ένα κέντρο περίθαλψης ατόμων τρίτης ηλικίας και μία μαρίνα. Στόχος των επικεφαλής του έργου είναι στη συγκεκριμένη περιοχή να αναπτυχθεί ένα τουριστικό χωριό για συνταξιούχους. 

  Η έκτη και τελευταία χωρική ενότητα, το "Τσιφλίκι", έκτασης 70 στρεμμάτων, περιλαμβάνει 19 βίλες εκ των οποίων οι 15 έχουν πωληθεί. Στη συγκεκριμένη χωρική ενότητα θα κατασκευαστεί ένα μικρό ξενοδοχείο, δυναμικότητας 80 σουιτών.

  Δεν έχουν σχέση με ρώσικα κεφάλαια τα χρήματα της επένδυσης

  Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Mirum Hellas, Κ. Δέδε, ο ιδρυτής της εταιρείας Vitaliy Borisov, που γεννήθηκε στη Βίνιτσα της Ουκρανίας, ήταν πάντα Ισραηλινός επιχειρηματίας και μετά τα πρόσφατα γεγονότα αποφάσισε να πάρει την ισραηλινή υπηκοότητα. Η επιχειρηματική του δραστηριότητα στη Ρωσία σταμάτησε το 2009. 

  Όπως διευκρίνισε ο κ. Δέδες, ο κ. Borisov δεν περιλαμβανόταν στις κυρώσεις που επεβλήθησαν και δεν θα μπορούσε να ήταν αφού είναι ιδιώτης επιχειρηματίας. 

  Η αγάπη του για την Κρήτη γεννήθηκε το 2000 όταν επισκέφτηκε το νησί για διακοπές με την οικογένειά του. Η αγάπη του για το νησί ήταν τέτοια που πήρε την απόφαση να επεκτείνει εκεί τις δραστηριότητες του Ομίλου. 

  O Vitaly Borisov και η Mirum έχουν συγκεντρώσει κορυφαίους αρχιτέκτονες και interior designers από όλον τον κόσμο. Ενδεικτικά, ανάμεσά τους βρίσκονται οι: Ο Raul Leal, διευθύνων σύμβουλος της SH Hotels & Resorts και πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Virgin Hotels για 10 χρόνια, ο διάσημος designer Paolo Ferrari, γνωστός και από τη συνεργασία του με 4 Seasons, Raffles, Viceroy, LVMH, η Ισλανδή αρχιτέκτονας Gulla Jonsdottir, που έχει αποκληθεί και "η επόμενη Ζάχα Χαντίντ", με εντυπωσιακά έργα σε όλον τον κόσμο, οι Έλληνες αρχιτέκτονες Αλέξανδρος Σαμαράς (Alexandros C. Samaras & Associates), Θοδωρής Μακρίδης (studio Makridis Associates), τα αρχιτεκτονικά γραφεία K-Studio, A2 Architects, Lakruz Atelier, Block 722, Omniview, o Chris Graham, Managing Director της Graham Associates, ο Stephan lambaneva, σύμβουλος Αειφορείας και Καινοτομίας, και πολλοί άλλοι.

  Τη θέση του αντιπροέδρου του Ομίλου όπως προαναφέρθηκε, κατέχει ο Κωνσταντίνος Δέδες, ενώ τη θέση του διευθύνοντος Συμβούλου ο Άγγελος Αγγελιδάκης. 

  Οι λόγοι επιλογής της Κρήτης για την επένδυση

  Σύμφωνα με τη διοίκηση της Mirum, η Κρήτη έχει εξαιρετικά καλή φήμη σε όλα τα στοχευμένα κοινά αγοραστών και ταξιδιωτών. Φημίζεται για το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, το ήπιο και ζεστό κλίμα, το παρθένο περιβάλλον, την ιστορία, τα αξιοθέατα και τη νόστιμη και υγιεινή κουζίνα της. Παρά όμως τα 6 εκατομμύρια τουριστών που την επισκέπτονται κάθε χρόνο και τους 600.000 μόνιμους κάτοικους, είναι και ένα μεγάλο νησί, αρκετά ανεξερεύνητο και με άφθονο χώρο για όσους θέλουν να βιώσουν αξέχαστες εμπειρίες, διατηρώντας όμως την ιδιωτικότητά τους και την ησυχία τους. 

  Η περιοχή της Ελούντας είναι από μόνη της ένα τουριστικό brand name και είναι γνωστή ως η πιο πολυτελής και αριστοκρατική περιοχή του νησιού. Απέχει λιγότερο από μία ώρα από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ηρακλείου και 10 λεπτά από τον Άγιο Νικόλαο, μία από τις πιο γραφικές παραθαλάσσιες πόλεις της Κρήτης. Απέχει επίσης μόλις 20 λεπτά από το Διεθνές Αεροδρόμιο στο Καστέλλι, που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2026. 

  Παρότι πρόκειται για έναν εδραιωμένο πολυτελή προορισμό, οι περισσότερες υπάρχουσες ξενοδοχειακές μονάδες είναι κάπως παλιές, ενώ την ίδια στιγμή η αγορά εκτιμάται ως πρόσφορη για νέα κατασκευαστικά projects. 

  Ένας ακόμη λόγος που επιλέχθηκε η Ελούντα είναι διότι η Κρήτη δεν είναι τόσο ανεπτυγμένη όσον αφορά τέτοια έργα. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ