Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Ιαν-2023 18:56

  Attica Bank: Επιβεβαιώνει την εκδήλωση ενδιαφέροντος από Μπάκο-Καϋμενάκη-Εξάρχου

  Attica Bank
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον για συμμετοχή στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της του  επενδυτικό σχήμα Μπάκου-Καϋμενάκη-Εξάρχου η Attica Bank. 

  Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί προς το επενδυτικό κοινό ότι έλαβε σήμερα από την εταιρεία Thrinvest Holdings Ltd επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή της τελευταίας σε αυτή.

  Όπως σημειώνει η Attica, η Διοίκηση της Τράπεζας αξιολογεί την επιστολή
  και το περιεχόμενο της ενώ αναφέρει ότι θα  ενημερώνει άμεσα το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη.

  Όπως μετέδιδε το Capital.gr πηγές της Thrivest Holding Ltd επιβεβαιώνουν ότι οι επενδυτές -και πλειοψηφικοί μέτοχοι της Παγκρήτιας Τράπεζας- έχουν ενεργό ενδιαφέρον για συμμετοχή στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της μη συστημικής τράπεζας και κινούνται παράλληλα με την Ellington για συμμετοχή στην άντληση κεφαλαίων ύψους 490 εκατ. ευρώ εντός των επόμενων μηνών.

  "Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τα εμπλεκόμενα μέρη προκειμένου να διερευνήσουμε τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή μας στην ΑΜΚ", αναφέρουν πηγές των επενδυτών. Εφόσον οι συζητήσεις αυτές ευοδωθούν, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις τις επόμενες ημέρες ή ακόμη και ώρες.

  Ανεξάρτητες πηγές με γνώση των διαδικασιών επιβεβαιώνουν στο Capital.gr την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος του σχήματος Μπάκου-Καϋμενάκη-ΕΞάρχου για την Attica Bank, με απώτερο στόχο η Attica να συγχωνευτεί από την Παγκρήτια Τράπεζα.

  Η Ellington συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή της στην ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank. 

  Ανεξάρτητα και παράλληλα με το ενδιαφέρον άλλων δυνητικών επενδυτών σχετικά με την ΑΜΚ της Attica Bank και την είσοδό τους στο μετοχικό σχήμα, η Ellington επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να διερευνήσει τη δική της συμμετοχή στην προσπάθεια εξυγίανσης της τράπεζας, με μία και μόνη προϋπόθεση: την τήρηση των συμφωνηθέντων στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ των μετόχων.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ