Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 09-Ιαν-2023 10:23

  Επιδόσεις-ρεκόρ για τα τάνκερ - Με 341% τρέχουν τα κέρδη των εισηγημένων

  Ρωσία: Η κρατική RNRC ανέλαβε την αντασφάλιση των αποστολών πετρελαίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αναστασίας Βαμβακά

  Ακόμη ένα ρεκόρ έσπασαν μέσα στο 2022, οι μετοχές των εταιρειών με πλοία μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου αυξάνοντας τα κέρδη τους κατά 341% σε σχέση με το 2021.  Οι αντίστοιχες "χρυσές" εποχές του κλάδου ήταν το 2003 και το 2004 με επίσης τριψήφια ποσοστά, 232% και 156% αύξηση αλλά σίγουρα τίποτα δεν συγκρίνεται με την χρονιά που πέρασε. 

  Ναυλομεσίτες εκτιμούν ότι τα μικρότερα ως προς την χωρητικότητα δεξαμενόπλοια βγήκαν κερδισμένα από το 2022 κυρίως λόγω της απουσίας κυρώσεων. Τόσο η προσπάθεια της Ευρώπης να αποθηκεύσει ντίζελ αλλά και η πιθανότητα αύξησης των μιλίων που θα πρέπει να διανύσουν τα δεξαμενόπλοια αν το πετρέλαιο πάει στην Ινδία για επεξεργασία δημιουργούν αισιοδοξία ότι τα κέρδη και για το 2023 θα παραμείνουν ενισχυμένα.

  Αυτή τη στιγμή, περίπου 7.413 δεξαμενόπλοια είναι ενεργά στον κόσμο, αυξημένος ελάχιστα από τον Δεκέμβρη του 2021 όπου ήταν 7.244 πλοία.  Ωστόσο, ο μικρός αριθμός παραγγελιών νέων πλοίων δείχνει ότι ο παγκόσμιος στόλος αναμένεται να μειωθεί αισθητά τα επόμενα χρόνια, μεγάλο μέρους του όποιου είναι γηρασμένα πλοία 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ