Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Ιαν-2023 13:00

  Office Line: Υψηλοί ρυθµοί ανάπτυξης µε "cloud only" στρατηγική

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ο κ. Βασίλης Παπούλιας, Chief Operations Officer της Office Line

  Στους κυριότερους σταθμούς ανάπτυξης της Office Line, η οποία συμπλήρωσε 25 χρόνια λειτουργίας αναφέρεται ο Chief Operations Officer, Βασίλης Παπούλιας, παρουσιάζοντας τα σημαντικότερα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού που έχει υλοποιήσει. Παράλληλα, ο COO της Office Line υποστηρίζει ότι, και το 2023, η εταιρεία θα σημειώσει βελτίωση μεγεθών, δεδομένων των υπογεγραμμένων συμβάσεων και της εξέλιξης της ζήτησης για εξειδικευμένες υπηρεσίες πληροφορικής.

  Η Office Line συμπλήρωσε 25 χρόνια λειτουργίας. Ποιοι ήταν οι κυριότεροι σταθμοί για την εξέλιξή της; 

  H Office Line συμπλήρωσε φέτος 25 χρόνια από την ίδρυσή της και είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι, διότι μέσα σε αυτά τα χρόνια έχουμε καταφέρει να χτίσουμε την καλύτερη τεχνική εξειδίκευση στην ελληνική αγορά, με τέσσερις "περιοχές" λύσεων, βασιζόμενες όλες αποκλειστικά στο Cloud, γεγονός που μας καθιστά Partner of Choice για κάθε οργανισμό που στοχεύει στην ανάπτυξή του.

  Ο κυριότερος σταθμός της εταιρείας για την εξέλιξή της ήταν το ότι αποφάσισε να επενδύσει στις τεχνολογίες cloud 12 χρόνια πριν, και πλέον ακολουθεί "cloud only" στρατηγική.

  Από κει και πέρα, η υψηλή τεχνογνωσία της Office Line, σε συνδυασμό με την πολυετή εμπειρία στην υλοποίηση των μεγαλύτερων έργων ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ελλάδα, σε οργανισμούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, την οδήγησε να βραβεύεται ως ο καλύτερος συνεργάτης της Microsoft για τη χώρα μας τα τελευταία τέσσερα συνεχόμενα χρόνια, ενώ είναι από τους λίγους παγκοσμίως που έχουν μια σειρά από μοναδικές πιστοποιήσεις στις τεχνολογίες cloud.

  Εξίσου σημαντικό είναι το ότι έχουμε καταφέρει από το 2018 μέχρι και σήμερα να παρουσιάζουμε συνεχή οργανική και υγιή κερδοφορία, στοιχεία που μας καθιστούν ηγέτη στην αγορά των cloud υπηρεσιών.

  Ποιο είναι το σύγχρονο "πρόσωπο" της Office Line; Γιατί μια εταιρεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να "εμπιστευτεί" την Office Line;

  Είμαστε μια πελατοκεντρική εταιρεία και προτεραιότητά μας είναι η επιτυχία του πελάτη. Επενδύουμε στον ανθρώπινο παράγοντα και δημιουργούμε τεχνογνωσία για την επιτυχία των πελατών μας.

  Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, εκτός του ότι κατέχουμε το βραβείο του "Microsoft Partner of the Year" για την Ελλάδα για τα έτη 2019-2022, είμαστε από τους λίγους Microsoft Partners παγκοσμίως που κατέχουν 7 Advanced Specializations, δεδομένα που μας διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό και που μας έχουν βοηθήσει να χτίσουμε μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες μας.

  Ως μια εταιρεία που ανήκει στο οικοσύστημα του Cloud Computing, βασική μας επιδίωξη είναι να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες στους συνεργάτες μας, εστιάζοντας στην εξειδίκευση, και πλέον είμαστε ένας από τους καταλληλότερους cloud providers στην ελληνική αγορά για την ψηφιακή μετάβαση των επιχειρήσεων.

  Μπορείτε να μας παραθέσετε τα σπουδαιότερα/εμβληματικότερα έργα που υλοποιείτε; Κάποια case studies για τα οποία αισθάνεστε υπερήφανοι;

  Η εταιρεία στα 25 χρόνια λειτουργίας της έχει εμπλακεί και παραδώσει σημαντικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού. Ενδεικτικά, το τελευταίο διάστημα θα μπορούσαμε να κάνουμε αναφορά στα projects με τους: 

  -Intralot: Το μεγαλύτερο έργο μετάβασης στο cloud στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα της Ν.Α. Ευρώπης.

  -HelleniQ Energy (όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων): Ο οργανισμός εμπιστεύτηκε τη μετάβασή του στο cloud στην Office Line, σημαντικό μέρος του πλάνου του για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του.

  -Dixons: Η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών στην Ελλάδα επέλεξε την Office Line για τη μεταφορά του Data Center της στο Cloud.

  -Groupama: Συνεργαστήκαμε για την ψηφιοποίηση διαδικασιών του οργανισμού.
  Και βέβαια, τα παραπάνω αποτελούν μέρος του συνόλου των πολύ σημαντικών έργων που έχουμε υλοποιήσει.

  Πόσο έκλεισε ο κύκλος εργασιών του 2022 και ποιες είναι οι προβλέψεις για το 2023; Παρουσιάζει οργανική ανάπτυξη η εταιρεία; 

  Ο κύκλος εργασιών της Office Line θα ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια, σύμφωνα με τις προβλέψεις. Θα είναι ακόμα μία πετυχημένη χρονιά όπου θα ξεπεράσουμε το 40% ανάπτυξη. Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία αναπτύσσεται σε αυτούς τους ρυθμούς τόσο στα οικονομικά μεγέθη όσο και στην οργανική της ανάπτυξη. 

  Το 2023 το ατενίζουμε με αισιοδοξία, δεδομένων των υπογεγραμμένων συμβάσεων που έχουμε και της εξέλιξης της ζήτησης της αγοράς για εξειδικευμένες υπηρεσίες σε τεχνολογίες όπου επενδύουμε. 

  Γενικότερα, ποια είναι τα επόμενα βήματα για την ανάπτυξη της Office Line;

  Η εταιρεία συνεχίζει το επενδυτικό και στρατηγικό πλάνο της για περαιτέρω ανάπτυξη με βάση τους παρακάτω πυλώνες: 

  -Διαρκής επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο με αύξηση του δυναμικού μας σε όλα τα τμήματα της εταιρείας και επένδυση στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας και δεξιοτήτων που απαιτούνται.

  -Συνεχής ανάπτυξη managed services, δηλαδή υπηρεσιών που θα κάνουν προσιτή την τεχνολογία και θα φέρουν αξία στους οργανισμούς και στις επιχειρήσεις που μας εμπιστεύονται.

  -Εξωστρέφεια πέρα από την ελληνική αγορά. Η εταιρεία ήδη δραστηριοποιείται σε άλλες αγορές και υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά και ευκαιρία, να εξάγουμε τεχνογνωσία σε νέες αγορές, πιο ώριμες στην κατανάλωση cloud υπηρεσιών.

  -Περαιτέρω ανάπτυξη του ήδη υψηλού επιπέδου των υπηρεσιών μας, οι οποίες στοχεύουμε να δημιουργούν πάντοτε καινοτομία, ικανοποιώντας την ίδια στιγμή τις ανάγκες των πελατών μας.

  -Υποστήριξη πελατών μας, αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, ώστε να καλλιεργήσουν τεχνολογικές δεξιότητες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ