Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Δεκ-2022 20:50

  Νέα παράταση για το σχέδιο εξυγίανσης της Attica Bank

  Attica Bank
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για την επιλογή των κατάλληλων εργαλείων για την αποτελεσματική μείωση του δείκτη Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων της Attica Bank, σύμφωνα με πηγές της τράπεζας.

  Σήμερα, στο διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank, παρουσιάστηκαν από τους συμβούλους της τράπεζας, Pepper, UBS και Euroxx, η αξιολόγηση των τιτλοποιημένων χαρτοφυλακίων και οι διαθέσιμες επιλογές για την αποτελεσματική μείωση του δείκτη ΜΕΑ. 

  Σε όλα αυτά η Τράπεζα λαμβάνει υπόψη της τις διεθνείς πρακτικές που έχουν υιοθετηθεί για τη μείωση των NPEs εκτός κρατικής εγγύησης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και με γνώμονα τόσο τη συμφωνία μετόχων της 30ης/9/2022 (αναφορικά με τη χρήση 300 εκατ. ευρώ για τη μείωση των NPEs ως μέγιστο ποσό από τα 490 εκατ. ευρώ των συνολικών κεφαλαίων που θα αντληθούν από την προγραμματισμένη κεφαλαιακή ενίσχυση), το επιχειρηματικό σχέδιο της Τράπεζας, αλλά κυρίως τις εποπτικές απαιτήσεις για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ