Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 24-Δεκ-2022 08:43

  Κοντοβερός: Στο στόχαστρο των πλειστηριασμών και η έδρα της εταιρείας στον Ασπρόπυργο

  Κοντοβερός: Στο στόχαστρο των πλειστηριασμών και η έδρα της εταιρείας στον Ασπρόπυργο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ματίνας Χαρκοφτάκη

  Συνεχίζεται η ολισθηρή πορεία των πλειστηριασμών για την εταιρεία κατεψυγμένων ψαριών Κοντοβερός, η οποία τα τελευταία χρόνια "λυγίζει" υπό το βάρος των μεγάλων δανειακών της υποχρεώσεων, οι οποίες ξεπερνούσαν τα 22 εκατ. ευρώ το 2021 και παράλληλα των χαμηλών της επιδόσεων με συρρίκνωση τζίρου και σωρευμένες ζημίες. Η εταιρεία, που μετρά περισσότερο από μισό αιώνα παρουσίας στην εγχώρια αγορά, έχει διαγράψει μια μακρά διαδρομή στην επεξεργασία και συσκευασία κατεψυγμένων αλιευμάτων, έναν κλάδο, ο οποίος δοκιμάστηκε αρκετά το προηγούμενο διάστημα.

  Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι και ο έτερος μεγάλος εγχώριος παίκτης, η Γ. Καλλιμάνης, πέρασε και επίσημα στα χέρια της τουρκικής Dardanel ύστερα από την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης από το αρμόδιο δικαστήριο στις αρχές του περασμένου Ιουλίου. Η συγκεκριμένη κίνηση σηματοδότησε την αλλαγή σελίδας για την ελληνική επιχείρηση, η οποία αντιμετώπιζε ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα.

  Οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο

  Το δύσβατο μονοπάτι που έχει ακολουθήσει η Κοντοβερός την οδήγησε τελικά στο κατώφλι των πλειστηριασμών. Η αρχή έγινε πριν περίπου ένα μήνα όταν στην πλατφόρμα αναρτήθηκε ο προγραμματισμός για την ηλεκτρονική εκποίηση των αρχικών εγκαταστάσεων στις οποίες στεγάστηκε η λειτουργία της επιχείρησης και βρίσκονται στο Μοσχάτο. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο έχουν βρεθεί και οι εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο στις οποίες μεταφέρθηκε η εταιρεία το 2001.

  Συγκεκριμένα, στις 24 Φεβρουαρίου αναμένεται να χτυπήσει το σφυρί γθα την παραγωγική μονάδα αλλά και για τον υφιστάμενο μηχανολογικό εξοπλισμό με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει τεθεί στα 4.217.545 ενώ η διαδικασία επισπεύδεται από την Intrum Hellas.

  Το ακίνητο περιλαμβάνει ένα ενιαίο οικόπεδο, συνολικής επιφάνειας 17.760,48 τ.μ., το οποίο προήλθε από την ένωση όμορων αγροτεμαχίων και εντοπίζεται στη θέση Λάκκος Κάτσαρη του δήμου Ασπροπύργου επί αγροτικής οδού σε απόσταση 800 μέτρων από την λεωφόρο Νάτο και 3 χιλιόμετρα δυτικά περίπου από την Αττική Οδό.

  Σε αυτή την έκταση κατασκευάστηκε με άδεις του 1999 και 2004 ένα βιομηχανικό κτίριο, το οποίο αποτελείται από υπόγειο επιφάνειας 1.030,66 τ.μ., στο οποίο έχουν γίνει επεκτάσεις 69,41 τ.μ., από ισόγειο επιφάνειας 3.495,72 τ.μ. με επεκτάσεις 313,82 τ.μ., από πατάρι επιφάνειας 418,52 τ.μ. με επεκτάσεις 88,68 τ.μ., από πρώτο όροφο επιφάνειας 2.259,47 τ.μ. με επεκτάσεις 104,57 τ.μ. και από δεύτερο όροφο επιφάνειας 535,35 τ.μ. με επεκτάσεις συνολικής επιφάνειας 466,88 τ.μ.. Επιπλέον, στον περιβάλλοντα χώρο έχουν κατασκευασθεί φυλάκιο, εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού και εκκλησία επιφάνειας 51,98 τ.μ. ενώ υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές στη στέγη επιφάνειας 38,61 τ.μ..

  Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, ο σκελετός του κτιρίου είναι κατασκευασμένος από οπλισμένο σκυρόδεμα και έχει επικάλυψη από πάνελ ενώ η ποιότητά κατασκευής του είναι η συνήθης της εποχής και χαρακτηρίζεται ως καλή. Επιπλέον, και ο βαθμός συντήρησής του κρίνεται επαρκής ενώ στο κτίριο υπάρχει εγκατεστημένος μηχανολογικός εξοπλισμός όπως ψυκτικοί θάλαμοι, κοπτική, γεμιστική και φορμαριστική μηχανή.

  Ο πλειστηριασμός για τις αποθήκες στο Μοσχάτο

  Να σημειωθεί ότι στις 31 Μαΐου έχει προγραμματιστεί να εκποιηθεί ηλεκτρονικά και το ακίνητο που διαθέτει η Κοντοβερός στο Μοσχάτο. Το σφυρί αφορά σε ένα ενιαίο οικόπεδο, συνολικής έκτασης περίπου δύο στρεμμάτων, άρτιο και οικοδομήσιμο, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης, το οποίο προήλθε από την συνένωση με συμβολαιογραφική πράξη του 2017 δύο όμορων οικοπέδων επί της οδού Καζάλα στον αριθμό 11 στον Ταύρο του δήμου Μοσχάτου. Σε αυτό, λοιπόν, έχουν ανεγερθεί βιομηχανικές εγκαταστάσεις, οι οποίες αποτελούνται από υπόγειο, το οποίο έχει συνολική επιφάνεια 477,36 τ.μ. και ισόγειο, το οποίο έχει συνολική επιφάνεια 597,86 τ.μ. και συνολικά καταλαμβάνουν επιφάνεια 1.075,22 τ.μ..

  Το συγκεκριμένο κτίριο-αποθήκες, τουλάχιστον, από την εξωτερική αυτοψία δείχνει ότι παραμένει αχρησιμοποίητο εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, αναμένται να βγει με την τιμή εκκίνησης να έχει οριστεί στα 1,6 εκατ. ευρώ.

  Το ακίνητο του Χρ. Κοντοβερού στην Βούλα

  Ωστόσο, αντιμέτωπο με τον πονοκέφαλο των πλειστηριασμών βρίσκεται και ακίνητο, το οποίο βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία του Χρήστου Κοντοβερού, ο οποίος συμμετέχει στη διοίκηση της εταιρείας από την θέση του αντιπροέδρου. Ειδικότερα, την ίδια ημέρα έχει δρομολογηθεί να γίνει προσπάθεια για την ηλεκτρονική εκποίηση μια τετραώροφη οικοδομή, η οποία εντοπίζεται στην Κάτω Βούλα.

  Η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται επίσης στο ποσό των 1,6 εκατ. ευρώ ενώ και σε αυτήν περίπτωση επισπεύδουσα είναι η Cepal Hellas. Τέλος, να σημειωθεί ότι η οφειλή για την οποία επιβλήθηκε η κατάσχεση φθάνει τις 100.000 ευρώ και αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης απαίτησης.


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ