Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 20-Δεκ-2022 17:50

  United Maritime: Πώληση του Minoansea LR2 tanker για $39 εκατ.

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την τρίτη επικερδή πώληση πλοίου μέσα σε διάστημα δύο μηνών ανακοίνωσε σήμερα η United Maritime Corporation (NASDAQ: USEA). 

  Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τo LR2 Aframax product tanker, M/T Minoansea, κατασκευής του 2008, έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί στους νέους ιδιοκτήτες μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου.

  Η τιμή πώλησης ανέρχεται περίπου στα 39 εκατ. δολάρια και η συναλλαγή υπόκειται σε συνήθεις διαδικασίες αγοραπωλησίας πλοίων. 

  "Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω άλλη μια εξαιρετικά κερδοφόρα συναλλαγή για τους μετόχους της United", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και προσθέτει: "Το κέρδος από την πώληση του Minoansea υπερβαίνει το 100% της αξίας αγοράς του πλοίου, ενώ η απόδοση ιδίων κεφαλαίων υπολογίζεται περίπου στο 480%. Η συναλλαγή αυτή ακολουθεί την πώληση δύο πλοίων τύπου Aframax, με κέρδος άνω του 50% επί της αντίστοιχης τιμής αγοράς, με απόδοση ιδίων κεφαλαίων περίπου 270%.

  Έξι μήνες μετά την εισαγωγής της United Maritime στο χρηματιστήριο, έχουμε επιτύχει ένα συνολικό κέρδος από την πώληση τριών δεξαμενόπλοιων ύψους 38 εκατ. δολαρίων, που αντιπροσωπεύει το 130% της σημερινής κεφαλαιοποίησης της Εταιρείας, ενώ ανακοινώσαμε και ένα έκτακτο μέρισμα $1 ανά μετοχή.

  Μετά την πώληση των πλοίων και την καταβολή του ειδικού μερίσματος τα ταμειακά διαθέσιμα της Εταιρείας υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τα 8,8 δολάρια ανά μετοχή.

  Η United Maritime συνεχίζει να επιδιώκει επικερδείς ναυτιλιακές επενδύσεις με γνώμονα  την περαιτέρω ενίσχυσης της αξίας των μετόχων".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ