Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Δεκ-2022 18:51

  Εκμισθώθηκε για 99 χρόνια το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης

  Εκμισθώθηκε για 99 χρόνια το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αναδείχτηκε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, πλειοδότης για τη μακροχρόνια μίσθωση 99 ετών σε μία έκταση 18 στρεμμάτων του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης.

  Το ακίνητο που βρίσκεται σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακριβώς δίπλα από τον "Αστέρα", ανήκει στο ίδρυμα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και μπορεί να αξιοποιηθεί για την ανέγερση ήπιων περιβαλλοντικά πολυτελών κατοικιών και μικρής τουριστικής μονάδας. Το εμβληματικό ακίνητο του Ορφανοτροφείου στη Βουλιαγμένη προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών της Ελλάδας και του εξωτερικού.

  Η διαδικασία, σύμφωνα με τους διοργανωτές της, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, ήταν απόλυτα διαφανής, ενώ οι διαγωνιζόμενοι είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν βελτιωτικές προσφορές επί του βασικού μισθώματος και της ετήσιας αναπροσαρμογής του προσφερόμενου μισθώματος σε πραγματικό χρόνο.

  Στην Εκκλησία εκτιμούν πως η καινοτόμος αυτή διαδικασία μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για την αξιοποίηση και άλλων ακινήτων της. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούσαν, παρουσία των άλλων διεκδικητών, να βελτιώσουν τις οικονομικές προσφορές τους, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί η πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά για την Εκκλησία.
  Ενδεικτικά και μόνο σημειώνεται ότι τα προσδοκώμενα μισθώματα, σε ορίζοντα 30 ετών, υπολογίζονται σε 400 περίπου εκατομμύρια ευρώ για ένα και μόνο ακίνητο.

  Τα έσοδα αυτά θα χρηματοδοτήσουν για τις επόμενες 3 δεκαετίες τις φιλανθρωπικές και κοινωνικές δράσεις του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Τα παιδιά του Ορφανοτροφείου θα μετεγκατασταθούν σε άλλο και καταλληλότερο, αναβαθμισμένο και εντός του αστικού ιστού ακίνητο, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί περισσότερα ορφανά παιδιά και με τις πλέον κατάλληλες και σύγχρονες προδιαγραφές φροντίδας παιδιών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ