Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Δεκ-2022 18:43

  Sitecore: Επιλέγει την Αθήνα ως στρατηγική τοποθεσία για το ταχέως αναπτυσσόμενο Engineering Hub της

  Sitecore: Επιλέγει την Αθήνα ως στρατηγική τοποθεσία για το ταχέως αναπτυσσόμενο Engineering Hub της
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Sitecore®, παγκόσμιος δύναμη στην παροχή λογισμικού διαχείρισης ολοκληρωμένης ψηφιακής εμπειρίας (DXP), πραγματοποίησε εκδήλωση για την επίσημη έναρξη λειτουργίας των γραφείων της στην Αθήνα. Για πρώτη φορά, ο Στιβ Τζικάκης, CEO της εταιρείας και η στελεχιακή ομάδα της Sitecore άνοιξε τις πόρτες των νέων, υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων της εταιρείας, που βρίσκονται στο Μαρούσι.

  Τα νέα γραφεία αποτελούν μέρος του μεγάλου παγκόσμιου επενδυτικού πλάνου της Sitecore, ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2021, και αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη της εταιρείας στις προοπτικές και τη δυναμική της Ελλάδας. Μάλιστα, η εταιρεία έχει ήδη αγγίξει ένα σημαντικό ορόσημο προσλήψεων, με την ομάδα της στην Ελλάδα να μετρά πλέον πάνω από 170 εργαζόμενους, μετά και την επιτυχημένη εξαγορά της ελληνικής startup Moosend τον Μάιο του 2021, μιας εταιρείας που τότε είχε μια ομάδα περίπου 40 εργαζομένων.

  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Chief Engineering Officer της Sitecore, Νάσος Τόπακας, ανακοίνωσε την εδραίωση ενός μεγάλου Engineering Hub στην Αθήνα, το οποίο θα αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι του roadmap για την ανάπτυξη προϊόντων της εταιρείας.

  Την εκδήλωση άνοιξε ο Στιβ Τζικάκης και ακολούθησε συζήτηση μεταξύ τού Νάσου Τόπακα και του Μιχάλη Τσαρμπόπουλου, CDO της Alpha Bank. Οι παρευρισκόμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Partner Executive Panel, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι από την EY, την Accenture και την Linakis Digital.

  Η Sitecore δραστηριοποιείται στον τομέα της ψηφιακής εμπειρίας που διατηρεί 30 γραφεία σε όλον τον κόσμο με περισσότερους από 2.200 υπαλλήλους συνολικά. Η εταιρεία διαθέτει ένα διεθνές δίκτυο με πάνω από 3.000 πελάτες παγκοσμίως, εκ των οποίων πάνω από 1.300 είναι επιχειρηματικοί πελάτες. Έχοντας σημειώσει μια πολύ επιτυχημένη πορεία στην Ελλάδα τον τελευταίο 1,5 χρόνο, η εταιρεία διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο πελατών που αποτελείται από μερικά από τα μεγαλύτερα και πιο αναγνωρισμένα brands της Ελλάδας, όπως οι Eurobank, Alpha Bank, Κωτσόβολος, Sephora, Wind, Dominos, Reprise Media, Mullen Lowe, WWF, Leroy Merlin, NBG, Eurolife, KFC και άλλα. Η Sitecore επενδύει διαρκώς στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών σε τομείς όπως η ανάπτυξη προϊόντων, ενώ επικεντρώνεται στο cloud (Azure και AWS) και στην αυτοματοποίηση cloud.

  Ο Στιβ Τζικάκης, CEO της Sitecore δήλωσε: "Το νέο, συναρπαστικό και ταλαντούχο εργατικό δυναμικό της Ελλάδας είναι αυτό που προσέλκυσε την Sitecore και την ώθησε να επενδύσει σε αυτή τη σπουδαία χώρα. Και ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων που απασχολούμε στην Ελλάδα βάζει την καρδιά και την ψυχή τους -το μεράκι τους- σε κάθε προϊόν που παράγουν και σε κάθε συνεργασία που συνάπτουν. Επιπλέον, πολλές εταιρείες στην Ελλάδα και τις γύρω περιοχές θέτουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό ψηλά στην εταιρική τους ατζέντα. Χάρη σε αυτό, ήταν μια απόλυτα λογική κίνηση για την Sitecore να δημιουργήσει ένα hub στην Αθήνα. Η εστίαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό δίνει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να προσεγγίσουν νέες αγορές. Βελτιστοποιώντας και διαφοροποιώντας τα ψηφιακά κανάλια, οι εγχώριοι, αλλά και οι παγκόσμιοι πελάτες της Sitecore απολαμβάνουν απαράμιλλα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Και με τη δημιουργία μιας ισχυρής ελληνικής παρουσίας και ενός hub σε τοπικό επίπεδο, οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από τις μοναδικές γνώσεις και την εκτεταμένη εμπειρία μας για να προσφέρουν προηγμένες ψηφιακές εμπειρίες στην ολοένα και πιο ενημερωμένη πελατειακή τους βάση".

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ