Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Δεκ-2022 17:15

  ΟΛΠ: Συστηματικά έργα αναβάθμισης και επενδύσεις στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος

  ΟΛΠ Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:53

  Της Αναστασίας Βαμβακά

  "Πάγια επιδίωξη για το λιμάνι του Πειραιά είναι η παροχή αναβαθμισμένων και υψηλής ποιότητας υπηρεσιών για το σύνολο των λιμενικών δραστηριοτήτων, γεγονός το οποίο αποτελεί και το βασικό του πλεονέκτημα και γι’ αυτό συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο σημαντικά λιμάνια διεθνώς. Συνεπώς, σε καμία περίπτωση η Διοίκηση δεν επιθυμεί τη συρρίκνωση μιας κύριας λιμενικής δραστηριότητας, όπως αυτή της επισκευής των πλοίων. Απεναντίας επιθυμεί την επέκταση αυτής και την πλήρη αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, και αυτό αποδεικνύεται από το τις εργασίες αναβάθμισης που αυτή τη στιγμή ήδη εκτελούνται στο Πέραμα και αλλού" ανέφεραν πηγές της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά στις διαμαρτυρίες των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Ζώνη Περάματος. 

  Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2016 ελλιμενίστηκαν μόνο 69 πλοία σε πλωτές δεξαμενές του ΟΛΠ, ενώ το έτος 2022 αναμένεται να φτάσουν τα 150 πλοία. Οι ημέρες εργασίας στις δεξαμενές αυξήθηκαν ομοίως από 435 το 2016 σε 1306 το 2022.

  Την προηγούμενη Πέμπτη, εργολάβοι της ζώνης και εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν στα γραφεία του Οργανισμού για την μείωση στις θέσεις ελλιμενισμού πλοίων προς επισκευή εν αναμονή της ολοκλήρωσης των έργων αναβάθμισης που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στις προβλήτες. 

  "Τα τελευταία 5 χρόνια η ΟΛΠ A.E. επενδύει έγκαιρα στη ναυπηγοεπισκευαστική υποδομή με πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος, ως βασική προτεραιότητα στο αναπτυξιακό σχέδιο του λιμανιού. Από το 2016 έχουν πραγματοποιηθεί μια σειρά από επενδύσεις και επιτεύγματα, ξεκινώντας από τη νέα πλωτή δεξαμενή με την ονομασία "Πειραιάς ΙΙΙ", χωρητικότητας 80.000 τόνων, η οποία έχει εξυπηρετήσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 100 πλοία. Η νέα πλωτή δεξαμενή εξασφάλισε τη δυνατότητα ελλιμενισμού για επισκευή των μεγάλων τοπικών ακτοπλοϊκών πλοίων και πλοίων τύπου Panamax που στο παρελθόν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν μόνο από τα ναυπηγεία της Τουρκίας ή άλλων χωρών" σημείωσε ο ΟΛΠ. 

  Οι Επιχειρήσεις της Ναυπηγοεπισκευής Πειραιά, Περάματος, Κερατσινίου-Δραπετσώνας  & Σαλαμίνας διαμαρτύρονται για την συρρίκνωση και ακύρωση θέσεων επισκευής πλοίων, κάνοντας λόγο για 16 λιγότερες θέσεις καθώς έχουν χωροθετηθεί δραστηριοτήτες ασχέτες με τη ναυπηγοεπισκευή σε θέσεις παραδοσιακά εκτέλεσης επισκευών πλοίων, ενώ παράλληλα εκτελούνται έργα σε πολλές θέσεις ναυπηγοεπισκευής. "Καταγγέλουμε την αυθαίρετη επιβολή και την υπέρμετρη αύξηση τελών σε βάρος της Ναυπηγοεπισκευής και της Ελληνικής Ναυτιλίας" ανέφεραν σε πρόσφατο δελτίο τύπου. 

  Σύμφωνα με τον ΟΛΠ, "το επενδυτικό σχέδιο του ΟΛΠ βασίζεται στη Σύμβαση Παραχώρησης η οποία έχει υπογραφεί με την Ελληνική Κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα, η υποχρεωτική επένδυση 11β’ στοχεύει στην περαιτέρω αναβάθμιση των υποδομών και των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων για την ενίσχυση της παραγωγικότητας τους και την πλήρη κάλυψη των αναγκών τροφοδοσίας και παροχής ρεύματος και νερού στις θέσεις ελλιμενισμού της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Αντίστοιχα, όλη η προηγούμενη και διαρκής εξέλιξη που έχει επιτύχει ο ΟΛΠ, θα διατηρήσει την άμεση συμβολή στους τοπικούς φορείς για την αύξηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους και στην περαιτέρω δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις τοπικές κοινωνίες" 

  Παράλληλα, ο ΟΛΠ ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση των έργων αναβάθμισης υποδομής μεγάλης κλίμακας στην Ανατολική πλευρά του Προβλήτα ΙΙ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, που εντάσσεται στη δεύτερη φάση ενός ευρύτερου έργου βελτίωσης υποδομών. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ