Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Δεκ-2022 16:27

  Αδελφοί Αγγελόπουλοι: Σε νέα χέρια τα ακίνητα επί της Ηρώδου Αττικού

  Αδελφοί Αγγελόπουλοι: Σε νέα χέρια τα ακίνητα επί της Ηρώδου Αττικού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   Της Ματίνας Χαρκοφτάκη

  Σε νέα χέρια πέρασαν τα ακίνητα των επί της Ηρώδου Αττικού γνωστών επιχειρηματιών Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου σε Ψυχικό, Αθήνα και Χαλάνδρι.

  Θυμίζουμε ότι τη διαδικασία έχει επισπεύσει ο θείος τους Θεόδωρος Αγγελόπουλος, αδελφός του εκλιπόντος πατέρα τους Κωνσταντίνου, ο οποίος σύμφωνα με την αρχική έκθεση εκτίμησης απαιτεί το ποσό των 9,7 εκατ. ευρώ.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι ύστερα από αίτημα ανακοπής που υπέβαλαν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, η τιμή πρώτης προσφοράς διορθώθηκε προς τα πάνω και σχεδόν διπλασιάστηκε για όλα τα ακίνητα, που βρέθηκαν μπλεγμένα στα δίχτυα των πλειστηριασμών. Ωστόσο, υπήρξαν και ορισμένα τα οποία δεν προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των αγοραστών και η οι πλειστηριασμοί κηρύχθηκαν άγονοι. 

  Συγκεκριμένα, το ηλεκτρονικό σφυρί χτύπησε σε ό,τι αφορά τα ακίνητα του Παναγιώτη Αγγελόπουλου για: 

  1. Το ¼ εξ αδιαιρέτου μιας οριζόντιας ιδιοκτησίας-διαμερίσματος του έκτου ορόφου, επιφάνειας 484 τ.μ., σε πολυκατοικία, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα επί της Ηρώδου Αττικού στον αριθμό 15 με τιμή εκκίνησης τα 3,3 εκατ. ευρώ το οποίο πέρασε σε νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς με τιμή κατακύρωσης κατά ένα ευρώ παραπάνω σε σχέση με την τιμή πρώτης προσφοράς. 

  2. Το ¼ εξ αδιαιρέτου μιας οριζόντιας ιδιοκτησίας-διαμερίσματος ισογείου, επιφάνειας 143,8 τ.μ., σε πολυκατοικία, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα επί της Ηρώδου Αττικού στον αριθμό 15 με τιμή εκκίνησης τις 500.000 ευρώ ενώ κατακυρώθηκε κατά 10 ευρώ παραπάνω σε σχέση με τιμή πρώτης προσφοράς.

  3. Το ¼ εξ αδιαιρέτου μιας οριζόντιας ιδιοκτησίας-χώρου στάθμευσης αυτοκινήτου, επιφάνειας 28μ,25 τ.μ., στο υπόγειο πολυκατοικίας, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα επί της Ηρώδου Αττικού στον αριθμό 15 με τιμή εκκίνησης τις 60.000 ευρώ ενώ κατακυρώθηκε κατά 10 ευρώ παραπάνω σε σχέση με την τιμή εκκίνησης.  

  Αντίθετα το ½ εξ αδιαιρέτου ενός οικοπέδου, το οποίο βρίσκεται στο Χαλάνδρι Αττικής επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στον αριθμό 82, συνολικής επιφάνειας 2.532 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς τα 2,3 εκατ. ευρώ  το ½ ενός οικοπέδου, το οποίο βρίσκεται στο Χαλάνδρι Αττικής επί της οδού Ζαν Μωρεάς, στη θέση Αγία Βαρβάρα, επιφάνειας 650 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς τις 600.000 ευρώ , το ¼ εξ αδιαιρέτου μιας οριζόντιας ιδιοκτησίας-διαμερίσματος, η οποία βρίσκεται στο Παλαιό Ψυχικό επί της οδού Σολωμού και λεωφόρου Δημοκρατίας στον αριθμό 53, συνολικού εμβαδού 170 τ.μ. με τιμή εκκίνησης τις 700.000 ευρώ και Το 1/2 εξ αδιαιρέτου μιας οριζόντιας ιδιοκτησίας-αποθήκης, η οποία βρίσκεται στο Παλαιό Ψυχικό επί της οδού Σολωμού και λεωφόρου Δημοκρατίας στον αριθμό 53, συνολικής επιφάνειας 2 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς τα 1.000 ευρώ έμειναν στα αζήτητα. 

  Σε ό,τι αφορά τα ακίνητα του Γιώργου Αγγελόπουλου, πρόκειται για: 

  1.Το ¼ εξ αδιαιρέτου μιας οριζόντιας ιδιοκτησίας-διαμερίσματος του έκτου ορόφου, επιφάνειας 484 τ.μ., σε πολυκατοικία, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα επί της Ηρώδου Αττικού στον αριθμό 15 με τιμή εκκίνησης τα 3,3 εκατ. ευρώ ενώ άλλαξε χέρια με την τιμή κατακύρωσης να ανέρχεται στα 3.300.010 ευρώ. 

  2. Το  ¼ εξ αδιαιρέτου μιας οριζόντιας ιδιοκτησίας-διαμερίσματος ισογείου, επιφάνειας 143,8 τ.μ., σε πολυκατοικία, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα επί της Ηρώδου Αττικού στον αριθμό 15 με τιμή εκκίνησης τις 500.000 ευρώ ενώ πέρασε σε νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς με την τιμή κατακύρωσης να φτάνει τα 500.010 ευρώ. 

  3. Το ¼ εξ αδιαιρέτου μιας οριζόντιας ιδιοκτησίας-χώρου στάθμευσης αυτοκινήτου, επιφάνειας 28μ,25 τ.μ., στο υπόγειο πολυκατοικίας, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα επί της Ηρώδου Αττικού στον αριθμό 15 με τιμή πρώτης προσφοράς τις 60.000 ευρώ ενώ κατακυρώθηκε κατά δέκα ευρώ παραπάνω σε σχέση με την τιμή πρώτης προσφοράς. 

  Το ½ εξ αδιαιρέτου ενός οικοπέδου εμβαδού 2.058 τ.μ. στο Χαλάνδρι Αττικής επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στον αριθμό 80 με την τιμή εκκίνησης να έχει οριστεί στα 2,1 εκατ. ευρώ, το οποίο παρέμεινε στα αζήτητα. 

  Τέλος, να σημειωθεί ότι αρχικά η διαδικασία των πλειστηριασμών στρεφόταν εναντίον ακινήτων και της Γέλης Παπαγιαννοπούλου, τελευταίας συζύγου του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου καθώς και της κόρης της, Αικατερίνη Πετροπούλου, ωστόσο τέθηκαν σε αναστολή έπειτα από απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία κήρυξε άκυρες τις επιταγές προς εκτέλεση και την έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης. Οι δύο γυναίκες εμφάνισαν μυστικές διαθήκες, με τις οποίες αμφισβήτησαν τα ποσοστά της κληρονομιάς. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ