Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Δεκ-2022 08:15

  Diana Shipping: Τρία νέα φορτηγά μέχρι το τέλος του έτους

  Diana Shipping: Τρία νέα φορτηγά μέχρι το τέλος του έτους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αναστασίας Βαμβακά

  Τα 41 πλοία αριθμεί ο στόλος της Diana Shipping, της Σεμίραμις Συμεών Παληού, μετά την χθεσινή ανακοίνωση για την απόκτηση και ναύλωση του φορτηγού τύπου Ultramax, "DSI Pegasus", 60.508 dwt, με έτος κατασκευής το 2015. Συνολικά, η  μεταφορική ικανότητα του στόλου της εταιρείας είναι περίπου 4,8 εκατομμύρια dwt με μέση ηλικία τα 10,18 έτη. Σε λίγες μέρες, η Diana θα παραλάβει ακόμα 2 φορτηγά, το "STH Kure" και το "STH Sydney" αγγίζοντας συνολικά τα εννιά που θα έχει παραλάβει μέσα σε λίγους μήνες. Και τα δύο Ultramax φορτηγά κατασκευάστηκαν το 2016.

  Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι, μέσω μιας ξεχωριστής θυγατρικής, έχει συνάψει σύμβαση χρονοναύλωσης με την Reachy Shipping (SGP) Pte. Ltd για το "DSI Pegasus". Η ακαθάριστη τιμή ναύλωσης είναι 14.000 $ ΗΠΑ ανά ημέρα, μείον την προμήθεια 5% που καταβάλλεται σε τρίτους, τουλάχιστον έως και τις 15 Ιουλίου 2024, ενώ το μέγιστο διάστημα μπορεί να φτάσει και τις 15 Σεπτεμβρίου 2024. Η ναύλωση ξεκίνησε χθες.

  Η απασχόληση του "DSI Pegasus" αναμένεται να αποφέρει ακαθάριστα έσοδα περίπου 8,09 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο της χρονοναύλωσης.  Ο στόλος της Diana Shipping Inc. αποτελείται σήμερα από 41 πλοία ξηρού χύδην φορτίου (4 Newcastlemax, 11 Capesize, 5 Post-Panamax, 6 Kamsarmax, 8 Panamax και 7 Ultramax). 

  Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία πώλησης και επαναμίσθωσης για το πλοίο ξηρού χύδην φορτίου Ultramax, m/v DSI Andromeda, κατασκευής 2016. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η οποία εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους, τα ακαθάριστα έσοδα της θα είναι 29,85 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ