Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Δεκ-2022 07:45

  ΟΠΑΠ Forward: Σε ποιες εταιρείες τροφίμων και retail δίνει ψήφο εμπιστοσύνης

  ΟΠΑΠ Forward: Σε ποιες εταιρείες τροφίμων και retail δίνει ψήφο εμπιστοσύνης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:25

  Της Ματίνας Χαρκοφτάκη 

  Από τους δυναμικούς κλάδους των τροφίμων, του retail και της μεταποίησης προέρχονται οι 10 νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες για έναν χρόνο θα έχουν πρόσβαση σε ένα δίκτυο μεντόρων, σε εκπαιδευτικά σεμινάρια καθώς και σε χρηματοδοτικά εργαλεία μέσα από τον καινούργιο κύκλο του προγράμματος "ΟΠΑΠ Forward", το οποίο υλοποιεί για ακόμη μια χρονιά ο ΟΠΑΠ με στόχο την ενίσχυση της  επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης. 

  Το όραμα πίσω από την συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι να βοηθήσει μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μεγαλώσουν και να κάνουν το επόμενο βήμα. Μέχρι στιγμής από το εν λόγω πρόγραμμα έχουν περάσει 60 εταιρείες, οι οποίες κατάφεραν να επεκτείνουν το εμπορικό τους αποτύπωμα και να αυξήσουν τις θέσεις απασχόλησης. 

  Οι εκπρόσωποι των νέων εταιρειών του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward με τον Γιαν Κάρας, Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΠΑΠ

  Ο φετινός κύκλος του προγράμματος υποδέχεται εταιρείες, οι οποίες έχουν ήδη διαγράψει μια αξιοσημείωτη, μέχρι στιγμής, πορεία, εμφανίζοντας παράλληλα σημαντικά περιθώρια και προοπτικές ανάπτυξης, Ειδικότερα, το εισιτήριο για να ξεκινήσουν το ταξίδι του ΟΠΑΠ Forward έλαβαν οι Dirty Laundry, Provil, Fitness Meals, Simply Burgers, Βεζύρογλου. Pharm 24, Mailos The Pasta Project, Βιολογικό Χωριό και ARI Greek Antipasti και Mastiha shop. 

  Το προφίλ των εταιρειών 

  Η Dirty Laundry είναι μια εταιρεία με premium casual ένδυση για άνδρες και γυναίκες, η οποία διαθέτει παρουσία τόσο με φυσικά καταστήματα όσο και μέσα από το ηλεκτρονικό κανάλι. 

  Με έδρα την Θεσσαλονίκη, η Provil αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες, οι οποίες προμηθεύουν την βιομηχανία τροφίμων και εστίασης με μείγματα μπαχαρικών, καρυκευμάτων και σαλτσών. 

  Η Fitness Meals ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες ανάγκες ενός αθλητή που επιδιώκει να ακολουθήσει μια υγιεινή και θρεπτική διατροφή, μαγειρεύει περισσότερα από 40 γεύματα, μπάρες πρωτείνης και γλυκίσματα. 

  Η Simply Burgers αποτελεί μια από τις πρώτες ελληνικές αλυσίδες burger στην Ελλάδα με σημείο εκκίνησης το 2003 όταν τα αδέλφια Άρης και Μπράιαν Κάρεϋ άνοιξαν το πρώτο κατάστημα Simply Βurgers το 2003 στη Νέα Ερυθραία. 

  Η οικογενειακή επιχείρηση Βεζύρογλου, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο τη συσκευασμένης σαλάτας και λαχανικών, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να μετατραπεί από ένα κλασικό αγρόκτημα σε μια σύγχρονη κάθετη εταιρεία παραγωγής. 

  Το ηλεκτρονικό κατάστημα-φαρμακείο Pharm 24 έχει να επιδείξει σημαντική ανάπτυξη και πωλήσεις σε έναν άκρως ανταγωνιστικό κλάδο. 

  Ήταν στα τέλη του 2019 όταν άνοιξε το πρώτο εστιατόριο Mailos στο Κολωνάκι προσφέροντας ζυμαρικά….στο χέρι ενώ πλέον έχει εξελιχθεί σε αλυσίδα. 

  Το Βιολογικό Χωριό αποτελεί μια από τις πρώτες και μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων με βιολογικά προϊόντα στην ελληνική αγορά ενώ πλέον αριθμεί ένα δίκτυο από 26 σημεία πώλησης. 

  Η βορειοελλαδίτικη ARI Greek antipasti παράγει ελληνικά ορεκτικά με βάση ελληνικά αγροτικά προϊόντα όπως ελιές Καλαμών, Χαλκιδικής, πολλών ειδών πιπέριες, φέτα και παρθένο ελαιόλαδο, τα οποία τυποποιούνται σε μικρές συσκευασίες και στη συνέχεια αποστέλλονται σε καταστήματα σε όλη την Ευρώπη. 

  Θέτοντας στο επίκεντρο την μαστίχα από την Χίο, τα Mastiha shop διαθέτουν μοναδικά προϊόντα, τα οποία αναδεικνύουν τις ελληνικές αξίες. 

  πιν
   Ο Γιαν Κάρας, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ και ο Οδυσσέας Χριστοφόρου, Aναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, με τους εκπροσώπους των βραβευθέντων εταιρειών του προγράμματος

   

  "Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο ΟΠΑΠ απευθύνεται στα κρίσιμα ζητήματα της ανάπτυξης και της απασχόλησης, τηρώντας την δέσμευσή του να προσφέρει πίσω στην κοινωνία. Σε γενικές γραμμές, ο ΟΠΑΠ έχει στηρίξει 60 επιχειρήσεις, οι οποίες θέλουν να εξελιχθούν, παρέχοντας πρόσβαση σε εργαλεία και know how προκειμένου να αναπτυχθούν περαιτέρω, να καινοτομήσουν και να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους", σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Γιαν Κάρας στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παρουσίαση των 10 εταιρειών και συνέχισε λέγοντας: "Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Συγκεκριμένα, έχουν γίνει περισσότερα από 300 mentoring σεμινάρια περί στρατηγικού σχεδιασμού ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 160 διασυνδέσεις ανάμεσα σε εταιρείες και επενδυτές. Σήμερα, οι επιχειρήσεις που έχουν συμμετάσχει στο ΟΠΑΠ Forward έχουν δει συνολικά τον κύκλο εργασιών τους να αυξάνεται κατά 242 εκατ. ευρώ ενώ έχουν δημιουργηθεί μέχρι στιγμής επιπλέον 2.260 θέσεις άμεσες εργασίας και 20.000 έμμεσες θέσεις εργασίας. Πρόκειται αναμφίβολα για εντυπωσιακά νούμερα". 

  Οι εταιρείες, που επιλέχθηκαν για τον νέο κύκλο, προέρχονται κατά κύριο λόγο από τον κλάδο των τροφίμων και της λιανικής καθώς όπως επεσήμανε κ. Κάρας στο Capital.gr διαθέτουν μια μεγαλύτερη εξειδίκευση και παρουσιάζουν αξιόλογα περιθώρια ανάπτυξης ενώ παράλληλα διαθέτουν την δυναμική για να επεκταθούν και εκτός ελληνικών συνόρων.  
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ