Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Δεκ-2022 18:28

  Η Diligent επιβεβαίωσε την πώληση supramax έναντι $18 εκατ. στην Blue Fleet Group

  100551282
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ναυτιλιακή εταιρεία Diligent Holdings επιβεβαίωσε μέσω ανακοίνωσής της την πώληση του ναυπηγημένου το 2009 Mitsui 56 Supramax "M/V EPIC” στην εταιρία Blue Fleet Group Λιβανέζικων συμφερόντων, έναντι $18 εκατ., όπως είχε μεταδώσει πρηγουμένως και το Capital.gr.

  Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία αυτή έρχεται σε συνέχεια της πώλησης του ναυπηγημένου, το 2008, Kawasaki 56 "M/V OREO”, στους ίδιους αγοραστές, τον φετινό Ιούνιο, έναντι $19,35 εκατ., μια τιμή ρεκόρ για ένα Japanese 56 του 2008.

  Η Blue Fleet Group, η οποία ανήκει και διευθύνεται από τον κο Roy Khoury, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα ενώ τα κεντρικά γραφεία της βρίσκονται στο Λίβανο. "Από όσο γνωρίζουμε", σημειώνει η Diligent, "διαχειρίζονται 37 πλοία, η πλειοψηφία των οποίων είναι ιδιόκτητα".

  Η συντήρηση του Epic κατά την παράδοση του ήταν σε άρτια κατάσταση, αφού νωρίτερα, φέτος, είχε περάσει επιτυχώς την ειδική επιθεώρηση 5ετίας από τον διεθνώς αναγνωρισμένο Γαλλικό νηογνώμονα Bureau Veritas.  Και τα δύο πλοία (Epic και Oreo) είχαν εγκατεστημένα συστήματα  επεξεργασίας έρματος  (BWTS) και επίσης είχαν περάσει όλες τις ενδεδειγμένες επιθεωρήσεις τους.

  "Μέχρι πέρσι ο στόλος μας αποτελούταν από 15 πλοία, έχοντας πουλήσει 5 από τα μικρότερα Ιαπωνικά Handies (και τώρα αυτά τα δύο 56άρια) μέσω της Hull Search International του Λονδίνου και στο άμεσο μέλλον θα έχουμε την δυνατότητα να προβούμε σε αγορά μεγαλύτερων πλοίων με γνώμονα πάντα την περαιτέρω επέκταση και ανανέωση του στόλου μας", σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: "Τα Imabari 28άρια μας πουλήθηκαν όλα σε ψηλές τιμές πολύ πάνω από την επικρατούσα αγορά. Οι μεσίτες το αποδίδουν στην εξαιρετική κατάσταση των πλοίων μας , ενώ εμείς το αποδίδουμε στην επί ξηράς και επί πλοίου ομάδα μας, όπου όλοι μαζί σε συνεργασία ακολουθούν ένα υπερσύγχρονο πρόγραμμα συντήρησης υψηλών προδιαγραφών, το οποίο ανά πλοίο περιλαμβάνει αρκετές ετήσιες ανεξάρτητες επιθεωρήσεις, οι οποίες έπειτα διασταυρώνονται με τις δικές μας τακτικές εσωτερικές επιθεωρήσεις. Τα πλοία επιθεωρούνται και ελέγχονται επίσης από την Rightship".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ