Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Δεκ-2022 07:45

  Hellenic Properties: "Χτίζει" πράσινα γραφεία και κατοικίες για όλους

  Hellenic Properties: "Χτίζει" πράσινα γραφεία και κατοικίες για όλους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελένης Μπότα

  Στην νέα επένδυση που αφορά πράσινα γραφεία και κατοικίες για όλους, μέσω της ριζικής ανακαίνισης υφιστάμενων κτιρίων, προχωρά η Hellenic Properties.

  Πρόκειται για το νέο project το οποίο αναμένεται να "τρέξει" η εταιρεία μέσα στο 2023, μέσω ενός νέου γύρου επενδύσεων ύψους 50 εκατ. ευρώ. 

  Όπως εξηγεί στο capital.gr o  ο Ερρίκος Αρώνες, διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Properties "ξεκάθαρη στρατηγική μας είναι να δημιουργήσουμε πράσινα κτίρια γραφείων και κατοικιών, αποκτώντας και ανακαινίζοντας ριζικά, υφιστάμενα κτίρια. Ειδικότερα, όσον αφορά στους χώρους εργασίας, βλέπουμε και σχεδιάζουμε κτίρια τα οποία θα απευθύνονται και στα μεσαία στρώματα της αγοράς. Δηλαδή, σε εταιρείες και οργανισμούς που θέλουν να κάνουν τη μετάβαση σε ένα σύγχρονο και ενεργειακά αποδοτικό περιβάλλον, με κόστος ενοικίασης ανά τ.μ. στο οποίο μπορούν να ανταπεξέλθουν. Πρόθεσή μας είναι να καταστήσουμε τα πράσινα κτίρια γραφείων προσιτά σε όλους. 

  Παράλληλα, πιστεύουμε πολύ στην επαναχρησιμοποίηση του υπάρχοντος οικοδομικού χώρου αντί της προσθήκης τετραγωνικών μέτρων. Ειδικά σε μια αγορά που είναι ήδη επιβαρυμένη με πολύ υψηλό απόθεμα παλιών κτιρίων. Πρόκειται για μια τάση την οποία βλέπουμε να εντείνεται σε όλο τον Δυτικό κόσμο, καθώς το απόθεμα κτιρίων γερνάει και η νέα γενιά των πράσινων κτιρίων είναι πλέον μονόδρομος".

  Το νέο project της Hellenic Properties αφορά την μετατροπή υφιστάμενων κτιρίων επιφάνειας από 3.000 έως 6.000 τετραγωνικά μέτρα σε πράσινα κτίρια γραφείων με πολύ προσιτές τιμές, από αυτές που υπάρχουν σήμερα. 

  Αν υπολογίσει κανείς ότι το κόστος μίσθωσης ενός πιστοποιημένου πράσινου κτιρίου κυμαίνεται στα 30 ευρώ το τετραγωνικό, η τιμή για τα νέα προσιτά πράσινα γραφεία μπορεί να είναι ακόμη και 50% χαμηλότερη, ανά τετραγωνικό. 

  Την ίδια φιλοσοφία θα ακολουθήσει η Hellenic Properties και στον τομέα των πράσινων κατοικιών. 

  Ριζική ανακαίνιση υφιστάμενων κτιρίων (σε σημεία που επιτρέπεται η χρήση κατοικίας) και η μετατροπή τους σε συγκροτήματα κατοικιών, τα οποία θα προσφέρουν ανέσεις στους ενοίκους του, όπως για παράδειγμα κοινόχρηστες υπηρεσίες και χώρους, ενώ θα παρέχονται και άλλες υπηρεσίες όπως καθαρισμού και συντήρησης. 

  Να σημειωθεί ότι η Hellenic Properties έχει ήδη ξεκινήσει τη μετατροπή, ενός από τα μεγάλα πέτρινα αρχοντικά των αρχών του περασμένου αιώνα στην Κηφισιά, που παλαιότερα λειτουργούσε και ως ξενοδοχείο, σε πολυτελείς κατοικίες. Το συγκεκριμένο ακίνητο ήταν ανενεργό εδώ και 20 χρόνια, ενώ πέραν πέραν της ιστορικής του αξίας, βασικό πλεονέκτημα είναι ότι απέχει περίπου 250 μέτρα από τον σταθμό του Ηλεκτρικού της Κηφισιάς και μόλις 300 μέτρα από το εμπορικό κέντρο της. Η αρχιτεκτονική πρόταση που πρόκειται να υλοποιηθεί εντάσσεται εξ ολοκλήρου στις διαστάσεις και το κέλυφος του υφιστάμενου κτιρίου, αναγνωρίζοντας την ειδική αξία του ακινήτου ως φορέα μιας ιστορικής παράδοσης που συνεχίζεται στο παρόν. Το κτίριο, συνολικής επιφάνειας 2.000 τ.μ. σε οικόπεδο 1.700 τ.μ., αποτελεί έναν ενιαίο όγκο πέντε και τριών ορόφων (συμπεριλαμβανομένων ισογείου και ημιώροφου), ενώ εντάσσεται αρμονικά στο φυσικό και οικιστικό περιβάλλον, σεβόμενο τον χαρακτηρισμό της περιοχής ως ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

  Το ακίνητο, στη νέα του πλέον μορφή, θα αποτελείται από ανεξάρτητες πολυτελείς κατοικίες σχεδιασμένες σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα ενεργειακά πρότυπα. Με έμφαση στην ενεργειακή αποδοτικότητα και τα προηγμένα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα διαχείρισης κατοικίας, η μελέτη του έργου έχει συμπεριλάβει ενδοδαπέδια συστήματα θέρμανσης και δροσισμού, εγκατάσταση αντλιών θερμότητας για την παραγωγή ζεστού νερού, καθώς και συστήματα αυτοματισμού (KNX) που συμβάλλουν στον έλεγχο και την εξοικονόμηση ενέργειας. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ