Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Νοε-2022 13:47

  Εκδόσεις Τεγόπουλος: Σε νέα χέρια πέρασε το βιομηχανικό συγκρότημα στην Παιανία

  Εκδόσεις Τεγόπουλος: Σε νέα χέρια πέρασε το βιομηχανικό συγκρότημα στην Παιανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ματίνας Χαρκοφτάκη

  Δεύτερο και τυχερό αποδείχθηκε το ηλεκτρονικό σφυρί που χτύπησε σήμερα το πρωί για το βιομηχανικό συγκρότημα της Τεγόπουλος στην Παιανία. Συγκεκριμένα, το μεγάλο ακίνητο πέρασε σε νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς με την τιμή κατακύρωσης να κλείνει στα 8.219.630 ευρώ, δηλαδή 5 ευρώ παραπάνω σε σχέση με την τιμή εκκίνησης. Θυμίζουμε ότι στις 2 Νοεμβρίου είχε γίνει μια πρώτη προσπάθεια εκποίησης, ωστόσο ο πλειστηριασμός είχε κηρυχθεί άγονος καθώς δεν είχε βρεθεί ενδιαφερόμενος αγοραστής.

  Τότε, μάλιστα, η τιμής πρώτης προσφοράς είχε τεθεί στα 10,95 εκατ. ευρώ, ωστόσο στη συνέχεια έπεσε στα 8.219.625 ευρώ.

  Πιο αναλυτικά το ακίνητο περιλαμβάνει μια έκταση 42.097 τ.μ., η οποία βρίσκεται στη θέση Νησίδα Καρελλά, εντός βιομηχανικής ζώνης και προήλθε ουσιαστικά από τη συνένωση πολλών οικοπέδων, τα οποία είχαν περιέλθει στην ιδιοκτησία της εταιρείας τμηματικά.

  Στην εν λόγω έκταση έχει  κατασκευαστεί με αναθεωρημένη οικοδομική άδεια του 2000  τριώροφο βιομηχανικό κτίριο (κτίριο πιεστηρίων), το οποίο αποτελείται από υπόγειο επιφάνειας 4.987,11τ.μ., ισόγειο επιφανείας 4.740,46 τ.μ., πρώτο όροφο επιφανείας 1.490,08τ.μ. και δεύτερο όροφο επιφανείας 2.265,54τ.μ..

  Επιπλέον, υπάρχει ένα κτίριο ενέργειας, το οποίο αποτελείται από υπόγειο, εμβαδού 442 τ.μ., και ισόγειο, εμβαδού 660,05 τ.μ., με λεβητοστάσιο, δεξαμενές πετρελαίου ενώ με οικοδομική άδεια του 2003 κατασκευάστηκε ένα ισόγειο βιομηχανικό κτίριο, συνολικής επιφανείας 2.121,21 τ.μ.. Ένα χρόνο αργότερα το 2004 στη συγκεκριμένη έκταση ανεγέρθηκε και ένα διώροφο βιομηχανικό κτίριο ναυπηγείου, συνολικής επιφάνειας 3.808,23 τ.μ..

  Να σημειωθεί ότι αυτό δεν είναι το μοναδικό ακίνητο, το οποίο ανήκε στην άλλοτε ισχυρή εκδοτική εταιρεία καθώς η αρχή έγινε το 2018 όταν βγήκαν προς εκποίηση οι κτιριακές εγκαταστάσεις που στέγαζαν τα γραφεία της Ελευθεροτυπίας στον Νέο Κόσμο.

  Το επταώροφο κτίριο κατακυρώθηκε έναντι του τιμήματος των 10,8 εκατ. ευρώ στην Value Τουριστική, στην οποία συμμετείχαν η Dimand και η Grivalia με ποσοστό 50% έκαστος ενώ στη συνέχεια πέρασε στην ιδιοκτησία της Eurobank.

  Πλέον, έχει αλλάξει τελείως μορφή μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης το 2021 και έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο, υψηλών βιοκλιματικών προδιαγραφών κτίριο στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία της γαλλικής εταιρείας Webhelp.

  Διαβάστε ακόμα: 

  Ξανά στο σφυρί ακίνητα πρώην ισχυρών εκδοτών

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ