Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 29-Νοε-2022 08:02

  Η Diligent του Δημ. Μίχαλου πουλά το supramax για 18 εκατ. δολάρια

  100551282
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αναστασίας Βαμβακά

  Η ναυτιλιακή εταιρεία Diligent Holdings, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, πούλησε το φορτηγό χύδην φορτίου "Epic", κατασκευής 2009, 56.000 dwt στη Λιβανέζικων συμφερόντων εταιρεία Blue Fleet Group, με επικεφαλής τον Roy Khoury έναντι 18 εκατομμύριων δολαρίων.  Ο λιβανέζικος όμιλος αυτή τη στιγμή διαχειρίζεται 37 πλοία, η πλειοψηφία των οποίων είναι ιδιόκτητα, μεταφέροντας περισσότερους από 3.000.000 τόνους φορτίου ετησίως σε διεθνή δρομολόγια, έχοντας τα κεντρικά τους γραφεία σε Άλιμο και Βηρυτό. 

  Οι δύο εταιρείες δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται καθώς ο Λιβανέζικος όμιλος ήταν ο αγοραστής και του φορτηγού "Oreo" κατασκευής 2008, 56.000 dwt τον Ιούνιο για 19,35 εκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό ρεκόρ.

  Τους τελευταίους 18 μήνες, η Diligent πούλησε επτά πλοία, χρησιμοποιώντας τη Hull Search International του Λονδίνου, ως αποκλειστικό μεσίτη της. Η Diligent Holdings διαθέτει στόλο 9 πλοίων μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου και χάρη στην πολυετή τεχνογνωσία σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, η εταιρεία διαχειρίζεται πλήρως τον στόλο πλοίων της σε όλο τον κόσμο από τα γραφεία της στην Αθήνα.

  Οι πωλήσεις των τελευταίων μηνών φαίνεται πως συνδέονται με την νέα πολιτική της εταιρείας που έχει επικεντρωθεί στην απόκτηση φορτηγών τύπου handysize, ultramax και kamsarmax.

  Η Diligent ιδρύθηκε το 2011 με επικεφαλής τον Δημήτρη Μίχαλο. Από συστάσεώς της και για αρκετά χρόνια είχε στον στόλο της μόνο ένα  φορτηγό τύπου handysize. Τον Φεβρουάριο του 2016,  με την καταρράκωση των τιμών στα φορτηγά, ο εφοπλιστής ξεκίνησε μπαράζ επενδύσεων φτιάχνοντας  σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σε ένα στόλο 14 πλοίων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ