Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Δεκ-2022 08:29

  Ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος για το πρόγραμμα αμειβόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης Lidl UP: Learn & Work

  Ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος για το πρόγραμμα αμειβόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης Lidl UP: Learn & Work
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ένα πρόγραμμα που έρχεται να ανατρέψει αρκετά από τα δεδομένα στην αγορά εργασίας και να προσφέρει ολοκληρωμένη εκπαίδευση σε θεωρητική και πρακτική βάση, αποτελεί το Lidl UP: Learn & Work, το οποίο υλοποιείται πάνω σε ένα μοντέλο διττής εκπαίδευσης εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο. 

  Ο πρώτος κύκλος του συγκεκριμένου προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη και η επιτυχία που παρουσίασε, είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν τη Lidl Ελλάς να προχωρήσει στην εκ νέου υλοποίησή του μέσα από τον δεύτερο κύκλο του. Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας τα θεωρητικά μαθήματα πραγματοποιούνται στο Δημόσιο Πειραματικό ΙΕΚ της Γλυφάδας και η πρακτική άσκηση σε καταστήματα της Lidl στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Lidl Ελλάς, του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου καθώς και του Δημόσιου Πειραματικού ΙΕΚ Γλυφάδας.

  Συνολική διάρκεια δύο ετών

  Μέσω αυτού παρέχεται ολοκληρωμένη εκπαίδευση με θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση των ωφελούμενων, η οποία έχει συνολική διάρκεια δύο ετών. Επικεφαλής του προγράμματος και αρμόδιοι για την εκπαίδευση σε πραγματικές εργασιακές συνθήκες των συμμετεχόντων στο Lidl UP: Learn Work, είναι οι διευθυντές και οι διευθύντριες των καταστημάτων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, οι οποίοι διαθέτουν πιστοποίηση εκπαίδευσης ενηλίκων.  

  Στο πλαίσιο του προγράμματος όλοι οι εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν μηνιαίο μισθό και μετά την επιτυχή ολοκλήρωσή θα αναλάβουν θέση υποδιευθυντή ή υποδιευθύντριας σε κάποιο από τα καταστήματα, υπογράφοντας σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου. Επιπλέον, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εκπαίδευσης, όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να αποκτήσουν πτυχίο ΙΕΚ ως στελέχη με ειδίκευση στο λιανικό εμπόριο, δίνοντας εξετάσεις στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).  

  Προσφέροντας εφόδια εκπαίδευσης και κατάρτισης στη νέα γενιά εργαζομένων

  Το πρόγραμμα Lidl UP: Learn & Work δημιουργήθηκε με σκοπό να δώσει εφόδια επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στη νέα γενιά εργαζομένων. Ταυτόχρονα όμως στοχεύει να ενισχύσει τον κλάδο του λιανικού εμπορίου με εξειδικευμένα στελέχη, με τη Lidl Ελλάς να προσφέρει ταυτόχρονα ποιοτικές θέσεις εργασίας. 

  Προθεσμία εγγραφών έως και τις 15 Δεκεμβρίου 

  Για όποιον ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος Lidl UP: Learn & Work, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή έως και τις 15 Δεκεμβρίου στην ιστοσελίδα lidlup.gr.

  Aυτή τη στιγμή "τρέχει” ο πρώτος κύκλος σπουδών του προγράμματος, με τους σπουδαστές να βρίσκονται ήδη στο δεύτερο εξάμηνο φοίτησης. Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος, η έναρξη των μαθημάτων τοποθετείται χρονικά για τον Φεβρουάριο του 2023. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ