Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 28-Νοε-2022 07:49

  Alfa Pastry: Στο κάδρο η δημιουργία εργοστασίου στην Αμερική

  Alfa Pastry: Στο κάδρο η δημιουργία εργοστασίου στην Αμερική
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Λαμπίρη

  Τη δημιουργία εργοστασίου στην Αμερική προγραμματίζει η εταιρεία κατεψυγμένης ζύμης, Alfa Pastry, η οποία έχει συστήσει εταιρεία συμμετοχών καθώς και εμπορική εταιρεία για τη διακίνηση των προϊόντων της στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

  Η κοζανίτικη βιομηχανία τροφίμων, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται σε αυτήν, θα επιδιώξει το προσεχές χρονικό διάστημα να δημιουργήσει παραγωγική εγκατάσταση στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, υπό την προϋπόθεση της εξομάλυνσης των ευρύτερων γεωπολιτικών και χρηματοοικονομικών που αυτήν τη στιγμή διέπουν το διεθνές περιβάλλον εξελίξεων. Όπως σημείωσαν οι ίδιες πηγές, η εμπορική δραστηριότητα της επιχείρησης επί αμερικανικού εδάφους τίθεται σταδιακά σε εφαρμογή, με τις πρώτες πωλήσεις να έχουν ήδη γίνει και πρόκειται να αναπτυχθεί περισσότερο. Ο σχεδιασμός για την περαιτέρω ανάπτυξη στη συγκεκριμένη αγορά προβλέπει και την υλοποίηση του παραγωγικού βήματος εκεί. 

  Προϋπόθεση, εκτός των άλλων, για τα επόμενα βήματα της Alfa καθώς και για την έναρξη κατασκευής του εργοστασίου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι να συγκροτήσει και να διευρύνει το δίκτυο συνεργατών της στις ΗΠΑ που θα οδηγήσει στην επέκταση των πωλήσεων. Αυτό που ουσιαστικά θα επιδιώξει, είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα της επιτρέψουν να κάνει τις απαιτούμενες κινήσεις που θα καθοδηγήσουν έτι περαιτέρω την ανάπτυξή της στη συγκεκριμένη αγορά στρατηγικού ενδιαφέροντος.

  Θα θυμίσουμε ότι επί αμερικανικού εδάφους η Alfa Pastry έχει δημιουργήσει την Alfa Holdings USA, με έδρα τη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία έχει ως στόχο τη συμμετοχή της και στο μετοχικό κεφάλαιο άλλων εταιρειών. Σε αυτήν η συμμετοχή της βιομηχανίας ζύμης από την Κοζάνη ανέρχεται σε ποσοστό 100%. Ταυτόχρονα, η Alfa Holdings συμμετέχει με 49% στο μετοχικό κεφάλαιο της Kouzina Foods LLC, η οποία έχει έδρα το Ντέλαγουερ των ΗΠΑ και έχει ως αντικείμενο δραστηριότητας την εμπορία κατεψυγμένων τροφίμων και συγκεκριμένα των προϊόντων που παράγει η Alfa Pastry. Για τη διακίνηση και διάθεσή τους στην αγορά χρησιμοποιείται το εμπορικό σήμα "Kouzina".

  Νέος κύκλος επενδύσεων στην παραγωγική διαδικασία

  Η επιχείρηση εντός του πρώτου τριμήνου του 2022 συνέχισε τις επενδύσεις, με την έναρξη υλοποίησης επενδυτικού σχεδίου με προϋπολογισμό 5,5 εκατομμύρια ευρώ, που αφορά στην επέκταση των γραμμών παραγωγής στο εργοστάσιό της στην Κοζάνη. Στο πρώτο εξάμηνο από 1η Ιανουαρίου έως και 30 Ιουνίου του 2022, προέβη σε δαπάνες παγίων ύψους 1,45 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες αποτέλεσαν μέρος του επενδυτικού σχεδιασμού της. Προηγουμένως είχε πραγματοποιήσει επενδύσεις 2 εκατομμυρίων ευρώ σε μηχανολογικό εξοπλισμό που ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν κατά τη διάρκεια του 2021.

  Ανοδική η πορεία της εταιρείας στο πρώτο εξάμηνο - Περαιτέρω ανάπτυξη τζίρου το 2022

  H βιομηχανία της Κοζάνης το 2021 κατέγραψε κύκλο εργασιών 44,08 εκατομμυρίων ευρώ, ο οποίος ήταν σημαντικά αυξημένος σε σύγκριση με τα 36,5 εκατομμύρια ευρώ του 2020, με ποσοστό μεταβολής του τζίρου της 21%. Φέτος αναμένεται να κινηθεί περαιτέρω ανοδικά σε πωλήσεις, ενώ με βάση τα αποτελέσματα που είχε στο πρώτο εξάμηνο του έτους ο κύκλος εργασιών της Alfa ήταν 26,8 εκατομμύρια ευρώ έναντι 20,37 εκατομμυρίων ευρώ το 2020. 

  Ωστόσο, τα κέρδη προ φόρων στο α’ εξάμηνο του 2022 ήταν μειωμένα στα 2,79 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021 όταν τα κέρδη προ φόρων ήταν 3,24 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που οφείλεται τόσο στην αύξηση των τιμών στις πρώτες ύλες όσο και στο μεγαλύτερο ενεργειακό κόστος της περιόδου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ