Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Νοε-2022 07:40

  Κοντοβερός: Η περιπέτεια του πλειστηριασμού για εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Ταύρο

  Κοντοβερός: Η περιπέτεια του πλειστηριασμού για εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Ταύρο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ματίνας Χαρκοφτάκη 

  Στη δίνη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχει βρεθεί η Κοντοβερός, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στον κλάδο των κατεψυγμένων ψαριών και προϊόντων αλιείας. Συγκεκριμένα, στις 31 Μαΐου έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί-εφόσον δεν προηγηθεί μέχρι τότε κάποια κίνηση για την αποτροπή της διαδικασίας καθώς μεσολαβεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα- για ένα ακίνητο, που ανήκει στην επιχείρηση και βρίσκεται στον Ταύρο στην Αττική. Ο πλειστηριασμός στρέφεται εναντίον της Κοντοβερός με διακριτικό τίτλο Freskot ενώ επισπεύδεται από την Cepal Hellas. 

  Τι περιλαμβάνει το ακίνητο

  Πρόκειται για ένα ακίνητο, το οποίο περιλαμβάνει ένα ενιαίο οικόπεδο, συνολικής έκτασης περίπου δύο στρεμμάτων, άρτιο και οικοδομήσιμο, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης, το οποίο προήλθε από την συνένωση με συμβολαιογραφική πράξη του 2017 δύο όμορων οικοπέδων για την καλύτερη αξιοποίησή του και βρίσκεται επί της οδού Καζάλα στον αριθμό 11 στον Ταύρο του δήμου Μοσχάτου.  Σε αυτό, λοιπόν, έχουν ανεγερθεί βιομηχανικές εγκαταστάσεις, οι οποίες αποτελούνται από υπόγειο, το οποίο έχει συνολική επιφάνεια 477,36 τ.μ. και ισόγειο, το οποίο έχει συνολική επιφάνεια 597,86 τ.μ. και συνολικά καταλαμβάνουν επιφάνεια 1.075,22 τ.μ.. 

  Οι συγκεκριμένες κτιριακές εγκαταστάσεις-αποθήκες οικοδομήθηκαν σε ό,τι αφορά ένα μέρος του υπογείου και το ισόγειο με βάση την οικοδομική άδεια που εκδόθηκε το 1971 ενώ στη συνέχεια για την υπόλοιπη επιφάνεια εκδόθηκε οικοδομική άδεια το 2008, που αφορά στην νομιμοποίηση αυθαίρετων κατασκευών. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης και την εξωτερική αυτοψία, πρόκειται για ένα κτίριο βιοτεχνικό-αποθήκες,  ο προαύλιος χώρος, προς την οδό Καζάλα, είναι ασφαλτοστρωμένος ενώ το οικόπεδο είναι οριοθετημένο κατά το ορατό. Το κτίριο, τουλάχιστον, από την εξωτερική αυτοψία δείχνει ότι παραμένει αχρησιμοποίητο εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Να σημειωθεί ότι η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1,6 εκατ. ευρώ.

  Σημαντική μείωση στον τζίρο του 2020

  Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η εταιρεία, η οποία παραμένει ενεργή και εδρεύει στον Ασπρόπυργο επιδιώκει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές της καταστάσεις, το 2020 ο κύκλος εργασιών της σημείωσε σημαντική μείωση και διαμορφώθηκε στα 7,666 εκατ. ευρώ έναντι 17,205 εκατ. ευρώ το 2019. Από την άλλη, κατάφερε να περιορίσει σε κάποιο βαθμό τις καθαρές ζημιές, οι οποίες έφθασαν τα 3,2 εκατ. ευρώ έναντι 4,406 εκατ. ευρώ το 2019.

  Την ίδια στιγμή, ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός της ξεπέρασε τα 20 εκατ. ευρώ ενώ οι συνολικές της υποχρεώσεις έφθασαν λίγο παραπάνω από τα 30 εκατ. ευρώ.

  Η οικοδομή στην Κάτω Βούλα 

  Ωστόσο, αντιμέτωπο με τον πονοκέφαλο των πλειστηριασμών βρίσκεται και ακίνητο, το οποίο βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία του Χρήστου Κοντοβερού, ο οποίος συμμετέχει στη διοίκηση της εταιρείας από την θέση του αντιπροέδρου. Ειδικότερα, την ίδια ημέρα έχει δρομολογηθεί να γίνει προσπάθεια για την ηλεκτρονική εκποίηση μια τετραώροφη οικοδομή, η οποία εντοπίζεται στην Κάτω Βούλα. Η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται επίσης στο ποσό των 1,6 εκατ. ευρώ ενώ και σε αυτήν περίπτωση επισπεύδουσα είναι η Cepal Hellas. Τέλος, να σημειωθεί ότι η οφειλή για την οποία επιβλήθηκε η κατάσχεση φθάνει τις 100.000 ευρώ και αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης απαίτησης. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ