Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Νοε-2022 07:58

  Adaptit: "Υπέκυψε" στο trend των data center με όχημα την Cloudrock

  Adaptit Αθανάσιος Τζαφέρης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ματίνας Χαρκοφτάκη 

  Στον….χορό των data centers κάνει είσοδο η Adaptit, η  οποία θέλει να επιβιβαστεί στο τρένο της δυναμικής ζήτησης που σημειώνει η συγκεκριμένη αγορά στην χώρα μας με την υλοποίηση αξιοσημείωτων επενδύσεων σε αυτό το κομμάτι το τελευταίο διάστημα.

  Σύμμαχο σε αυτό το νέο εγχείρημα βρήκε στο πρόσωπο της Cloudrock προχωρώντας πριν από μερικούς μήνες στην εξαγορά του 80% της τελευταίας και πλέον η Adaptit αποτελεί το βασικό της μέτοχο. 

  Η επιλογή της Cloudrock, η οποία θυμίζουμε ότι ιδρύθηκε το 2018, δεν έγινε τυχαία καθώς διατηρεί ήδη data center στον Άγιο Στέφανο στην Αττική, στους ίδιους χώρους που στεγάζονται τα γραφεία της Adaptit σε μια έκταση συνολικής επιφάνειας 3.000 τ.μ..

  "Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε μια λογική επέκτασης του data center, σε πρώτη φάση πάνω από τα 1.000 τ.μ. ενώ πέρα από τους υφιστάμενους πελάτες σκοπεύουμε να προσθέσουμε τις υπηρεσίες μας προς τρίτους", επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Adaptit, Αθανάσιος Τζαφέρης στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους. 

  Θυμίζουμε ότι επί του παρόντος, το εξυπηρετεί το πελατολόγιο της Adaptit παρέχοντας As a service υπηρεσίες. 

  Προσβλέπει σε τζίρο 40 εκατ. ευρώ το 2023

  Σε ό,τι αφορά τώρα τις οικονομικές της επιδόσεις,  η διοίκηση της εταιρείας προσβλέπει σε διπλασιασμό του κύκλου εργασιών της το 2023 στα 40 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το 2021  που έκλεισε στα 20 εκατ. ευρώ ενώ για την τρέχουσα χρήση υπολογίζεται ότι θα φθάσει τα 30 εκατ. ευρώ. Η ανάπτυξη αυτή αναμένεται να προέλθει και από την εγγραφή εσόδων από το σκέλος των δημοσίων έργων, τμήμα των οποίων διεκδικεί πάντοτε επιλεκτικά η εταιρεία. 

  Να σημειωθεί, πάντως, ότι τα δημόσια έργα αντιπροσωπεύουν ένα πολύ μικρό ποσοστό του συνολικού τζίρου περίπου κοντά στην περιοχή του 10%, ωστόσο αυτό το ποσοστό αναμένεται να αλλάξει, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κ. Τζαφέρης, λέγοντας ότι "την επόμενη χρονιά θα αυξηθεί σημαντικά”.

  Το επενδυτικό πλάνο

  Συνολικά η Adaptit είτε μεμονωμένα είτε σε κοινοπρακτικά σχήματα, έχει καταθέσει μέχρι σήμερα προσφορές σε δημόσια έργα αξίας 70 εκατ. ευρώ ενώ διαθέτει υπόλοιπο ανεκτέλεστων συμβάσεων τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα της τάξεως των 18 εκατ. ευρώ. Σε σχέση με το επενδυτικο της πλάνο, για τη φετινή χρονιά έχει υλοποιήσει επενδύσεις 1,2 εκατ. ευρώ ενώ υπάρχει πρόβλεψη για 2 εκατ. το 2023 και αφορούν στην 100% θυγατρική της, Telcocerv, η οποία έχει εισέλθει δυναμικό στο χώρο της κατασκευής δικτύων FTTH. Πιο συγκεκριμένα η θυγατρική έχει κατασκευάσει 180 χιλιόμετρα οπτικής ίνας και έχει αναλάβει επιπλέον 650 χιλιόμετρα μέχρι το τέλος του 2025. Παράλληλα συμμετέχει στο μεγάλο διαγωνισμό της ΔΕΗ, ύψους 65 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία 440.000 (home passed) συνδέσεων οπτικών ινών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ